FREDRIK WESTER – ÅRETS MEST INSPIRERANDE MEDARBETARE

CEO för Paradox Interactive, Fredrik Wester, bördig från Umeå och examen från Handelshögskolan I Göteborg är årets mest inspirerande medarbetare. Sedan 1998 har han lyckats bygga spelförlaget från några få medarbetare till ca 200 kollegor och börsintroduktion med en extremt hög vinstmarginal.

”Fredrik gör det med ett unikt och ärligt ledar- och medarbetarskap. Han är en modern VD som inte sitter på en hög häst utan är en i gänget. Vi vill premiera en person och personlighet som vågar erkänna utvecklingsområde och som förstår att ett företag bygger på att dess personal levererar i världsklass. Genom att gå före inom alla områden är han unik och inspirerande”, säger Fredrik, grundare av priset ÅRETS MEST INSPIRERANDE MEDARBETARE. Juryns medlemmar i år var Gabriella Westerberg, Cederquist och förra årets finalist Jenny Moström, EF samt Fredrik från 4potentials. Över 100 nomineringar inkom och i finalen fanns förutom Fredrik även Lisa Lindström, Doberman, Emma Bergstrand, Kinnevik och Jonas Theodorsson, Alten.

Nomineringen lästes upp av Deirdre Net, Cederquist på Sveriges ledande talangevent, 4potentials Executive Inspiration och löd:

Att vara inspirerande kan vara att erkänna och lära av sina misstag. Årets mest inspirerande medarbetare bjuder upp till dans och vågar prata om felsteg och när maskinen var i otakt. Det är ödmjukt, klädsamt av en person som lyckats sätta sin dröm på börsen – på sitt egna sätt och genom extremt hårt arbete. När pengarna var slut i bolaget fick han ta till inspirerande ledarskap i form av att våga gå före, stå upp för sina kollegor och prata med dem om deras arbete. Ständigt nyfiken är detta norrländska guld som av sin farfar i Umeå fick lära sig om knep och knåp för att sälja mer i butiken. Och det vi älskar med dig och som alla andra inspireras är just det genuina, det överraskande, det spontana, det galna och det farliga. Du är emotionell, du är smart, du är engagerad och du är du. Det är inspirerande i en värld där vi försöker vara kopior. Men du är äkta. Ett stort grattis till Fredrik Wester, vd och grundare av Paradox Interactive.

 För mer information:
Fredrik Andersson, Grundare 4potentials och årets mest inspirerande medarbetare, +46 73 6847027

Eller vinnaren fredrik.wester@paradoxplaza.com