Fredrik Andersson har förvärvat 4potentials och skall skapa Sveriges mest effektiva rekryteringslösning. Men vi behöver din hjälp för att lyckas!

När Fredrik startade embryot till dagens 4potentials var det i samråd med ett av världens största bemanningsföretag och sedermera med andra fantastiska ägare i uppbyggandet av 4potentials.
2010 hade 4potentials en enda stor konkurrent och marknaden handlade mer om arbetsmarknadsdagar, internetrekrytering, Top Talent och att sociala media skulle frälsa rekryteringsmarknaden. Fredrik köper nu tillbaka hela företaget efter 5 år av lönsamhet och tillväxt. 

10 år senare från starten 2010 vill 4potentials med det nya konceptet tala mer om High Potential, i en vidare bemärkelse där ALLA har potential. 4potentials vill också utveckla rekryteringsindustrin med sina processer att mer tala om förmågan att snabbt få fram en eller flera kandidater.

Det finns tre fördelar med att kunna leverera direkt:

  • High Potentials som söker arbete har ofta inte tid eller behöver inte vänta. Försök möta de i steget. Effektivare leveranser kräver att rekryteringsföretagen lägger mer tid på att bygga databaser med kandidater samt att veta vem de är som de presenterar. Då måste rekryteringsföretagen investera mer tid i relationsbyggandet – än processerna.
  • Kunden vinner tid och tid är pengar.
  • Kandidaten får snabbt fler tänkbara val då den söker nytt.

-”Istället för kandidatpresentationer om några veckor är min dröm att försöka införa en mer transparent dialog med kunderna och kandidaterna samt att man därmed kan leverera den första kandidaten på någon dag. Då kan både kunden och kandidaten snabbare få träffa varandra och därmed missar de inte varandra p g a en process”, säger Fredrik Andersson, 4potentials

4potentials lyckas inte alltid med ovan. Ibland tar det längre tid. För att öka förutsättningarna för ännu snabbare kandidatleveranser så söker nu 4potentials efter fem personer:

  • Kandidaten. Registrera er här: https://4potentials.se/apply/ Vi kommer fortsätta att tala ännu mer om egenskaper och potential.
  • Kunden som är modig och vill ha en leverantör som utmanar med spänstiga kandidater.
  • Rekryteraren som behöver få in kandidater NU. Annonsuppdrag under sommaren där vi ser till att ni som kunder har flera kandidater i era databaser/mail – efter sommaren. Vi har utvecklat vår annonslösning så vi numera har samarbete med 120 sociala media sidor. För endast 8990 sek exkl moms hjälper ni det nya 4potentials till en god start samtidigt som ni får in fler attraktiva kandidater, tack. Läs mer här: https://4potentials.se/vara-tjanster/med-en-jobbannons-via-4potentials-nar-ni-talangfulla-sokande/
  • Fler säljande rekryterare. Just nu har hela marknaden det tufft men är du nyfiken på 4potentials så registrerar du dig i databasen. I augusti vänder det! Vårt team idag är i världsklass och vi har många duktiga kollegor. Till hösten skall vi ta nästa steg tillsammans med fler kollegor.
  • Affärsutvecklaren/Investeraren i kompetensindustrin 20.20. Här söker vi efter investerare/samarbetspartners som vill utveckla och utmana rekryteringsindustrin.

Till hösten så kommer vi exempelvis minska användandet av LinkedIn – utan använda mer av den traditionella formen av att ringa, maila och kontakta kandidater. När vi frågade kandidater hösten 2019 så efterfrågade de mer företagsnära event, dialoger och back to basics. 4potentials har fantastiska kollegor och kandidatrelationer för att kunna lyckas.

-”När jag började arbeta med rekrytering på 90-talet så satt många med telefonkataloger, numera sitter man med liknande lösningar fast digitala. Principen är densamma. Det finns dock ingen quick fix lösning på att bygga en relation och förståelse för en storartad ledare. Det kräver fortfarande ett telefonsamtal, en lunch och ett långsiktigt utbyte”.

Om inget händer inom kort kommer Sverige ha en massarbetslöshet på 21%. 4potentials kommer därför fortsätta att arbeta med samhällsekonomiska frågor. Nyligen lanserade 4potentials Sveriges enda Talent live index: https://4potentials.se/the-talent-live-index/

Vi arbetar mycket nu med att coacha arbetssökande samt att vi startat Sveriges snabbast växande grupp för arbetssökande: https://www.facebook.com/groups/JOBBoPOTENTIALoTIPSoEMPATI/members/

-”Jag har misslyckats med mycket i mitt liv. Däremot är jag stolt över att vara en av många personliga motorer i kompetensindustrin – och att jag alltid försökt vara på kandidatens sida. Jag saknar också mer personlighet i talangvärlden. Därför lyfter jag ödmjukt fram mitt eget namn i logotypen. Kunderna och kandidaterna tror jag är trötta på det opersonliga, sk professionella, GDPR och allt annat som är tillrättalagt. Efter 27 år på marknaden har jag fortfarande kvar många av mina gamla kunder. De gångerna vi inte lyckas lösa ett uppdrag så står vi där hand i hand – istället för att prata om rätt och fel. Genom att försöka ge och ge till kandidaterna blir det ofta mina bästa vänner. Det är en ynnest att få ha träffat så många intressanta människor genom tiderna”, avslutar Fredrik

Här är ett exempel på vad ett coachande möte med 4potentials kan leda till:
https://vimeo.com/mindpoolfilm/review/290577510/99acb5c1cb

För mer information kontakta 4potentials kollegor eller fredrik.andersson@4potentials.com +46 73 6847027

Den nya logon är framtagen av Outhouse Graviz & Kusinerna
4potentials valde att samarbete med den byrån – som är ett samgående mellan byråerna Graviz och Kusinerna Kommunikation som finns både i Visby och i Stockholm. Outhouse är namnet på den modell som nya byrån arbetar efter. Outhouse arbetar tillsammans med kundernas inhouseexperter, oavsett om det är analys, strategi eller kreativa kompetenser som finns hos er. De kombinerar er kunskap med sitt externa perspektiv och erfarenhet. Att det dessutom är kostnadseffektivt för dig som kund är bara en av fördelarna att jobba med ”Outhouse”- metoden. Man köper det man behöver, när man behöver det, och inget mer. www.outhouse.nu