Fantastiska EQT tvåa i årets talangföretag

EQT har efter en gedigen process utsetts av Sveriges talanger samt 4potentials till andra främsta talangföretag.

Bolaget är då ett av Sveriges främsta företag på att attrahera, rekrytera och behålla samt utveckla talanger.

Företaget nådde först en semifinalplats (Top 10) bland ca 500 företag genom att 4potentials mätte hur många av 6000 talanger som markerat företaget som ett favoritföretag samt hur många talanger som börjat arbeta där och hur många som var kvar på bolaget.

Därefter gjorde en kvalitativ analys av 4potentials av de tio bolagen för att se vilka som skulle nå Top 4 och finalen.

I finalen har sedan företaget blivit intervjuade och därefter har 4potentials analyserat bolaget.

EQT är 2:a med följande motivering:

Detta fantastiska företag drivs av en mängd supertalanger och därmed har man under lång tid förstått att det är medarbetarnas som är deras tillgång och konkurrensfördel. Företaget har extrema ambitioner och överraskar marknaden positivt varje år. Ständig utveckling, utmaningar för medarbetare och ledare gör att företaget hela tiden förändras. Bolagets ryggrad är dess medarbetare. De senaste åren har man arbetat extremt hårt inom Diversity området vilket gör att man är ett mer jämställt företag idag.

Talanger tycker att företaget är ett av de absolut mest intressanta på marknaden och vi imponeras av ambitionerna att alltid vara bäst. EQT är en värdig silvermedaljör i tävlingen årets talangföretag. Årets tvåa EQT imponerar med sina enorma insatser för att göra allt för att vara ett talangföretag. Ni är ett outstanding talangföretag när de kommer till att koppla Talent management till era nyckeltal och ni är också bäst på att arbeta hårdast för att vara i toppen. Ni är toppen och tycker merparten av Sveriges talanger också. Det ni byggt skulle ingen annan klara av. Vi är djupt imponerade av hur ert fokus på att göra er än mer talangfulla utvecklar både medarbetare, bolaget – men även hela Sverige och världen.

Grattis EQT till andraplatsen i årets talangföretag.

 

För mer frågor: Anna Wahlström, EQT, Global Head of Human Resources

 

På bilden: Två av många vinnare på EQT.  Monica Bolander, EQT Academy och HR direktör, Anna Wahlström

 

 

Fotograf: Liza Simonsson
0739-81 44 95
liza@lizafoto.com

Hemsida: www.lizafoto.com
Facebook: Photographer Liza Simonsson – Lizafoto
Instagram: Lizafotosimonsson eller Lizafoto_work