EQT, H&M, Lantmännen och Boston Consulting Group i final i ÅRETS TALANGFÖRETAG

Nu är det klart vilka de fyra finalisterna i Sveriges mest talangfulla tävling – ÅRETS TALANGFÖRETAG är.

Den 22:e mars tävlar de fyra om en 1:a, 2:a, 3:e och 4:e plats i tävlingen ÅRETS TALANGFÖRETAG.

De fyra finalisterna är utsedda utifrån talangfull data på ca 10 000 talangers olika åsikter om favoritföretag (attraktionsindex) och faktiska val av arbetsgivare (Talent density index) samt om de stannat kvar (Talent retain index). Man måste ha det bästa genomsnittsindexet för att komma till final. Man kan m a o inte bara vara bra på Employer Branding, utan även ett ha ett högt engagemangsindex, en modig HR chef, en driven och engagerad vd, ledare som sätter people first!

Först gallrades ca 400 företag ned till 60 som blev 40. Därefter studerades dessa bolag igen innan de blev 9 semifinalister. De har nu utifrån data och röster från talanger blivit en lista på fyra magiska företag. De fyra skall nu intervjuas av 4potentials medarbetare.

 

De fyra företagen är:

Boston Consulting Group som alltid legat I toppen och det senaste året tagit något steg till. En av de vanligaste arbetsgivarna som en supertalang de facto väljer att börja arbeta på. Ökad omsättning bland annat tack vare att man varit duktig på att behålla sina stjärnor (i jämförelse med branschen är man mycket bättre på att behålla talangfulla konsulter)

H&Mett av de mest attraktiva bolagen år efter år. Modejätten H&M redovisade ett rörelseresultat på 6.259 miljoner kronor under det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 5.505 Mkr – men 4potentials blev inte överraskade. Vi kunde se att rörelseresultatet skulle kunna bli bättre då man har en god/ökad Talent Density.

Lantmännende regerande mästarna i Talent management är åter i final. Nyligen släppte bolaget ett ekonomiskt rekordresultat och tack vare att man år efter år pratar, förankrar talangfrågan i toppen så vinner man både ekonomisk mark, marknadsandelar liksom att man befäster sin position som bland de bästa på att attrahera, utveckla och förädla talanger.

EQT utifrån all objektiv data går man in i finalen med bästa Total Talent index.  EQT arbetar metodiskt och har bl a det senaste året satsat på ökade satsningar inom hälsa, ledarskap, hur man skall arbeta i framtiden och alltid med en vilja att skapa diversifierade team. EQT har inte bara bättre nyckeltal inom jämställdhet idag – utan arbetet inom diversity har framför allt lett till att bolaget når rekordresultat samt vuxit från ca 700 till 1200 medarbetare på kort tid. Bolaget är enormt professionellt och vill alltid bli bättre. Nu är de i final igen. Utsedda av landets supertalanger

 

Finalbolagen kommer nu kontaktas av 4potentials för en intervju med teamet bakom framgången.

De är även redan nu inbjudna till finalen på Best Western Hotel Gio i Solna den 22:e mars. Anmäl er till fredrik.andersson@4potentials.com senast den 1:e mars. Se program nedan.

Questions:
EQT, Anna Wahlström – anna.wahlstrom@eqt.se
Lantmännen, Linda Siljemark – linda.siljemark@lantmannen.com
H&M, Cecilia Rydén – cecilia.ryden@hm.com
Boston Consulting Group, Eleanor Gärdin – gardin.eleanor@bcg.com

 

PROGRAM TISDAG 22:E MARS

14.30 Registrering på Hotel Gio – Råsundavägen 1. Matig smörgås, kaffe och dryck. Varje företag går till sin anvisade plats pga corona. Vi genomför det enligt gamla coronarestriktioner. Cirka 4 deltagare per bolag

15.00 Presentation fem minuter av deltagande finalistföretag ”vad man gjort de senaste året inom Talent management – från attraktion, rekrytera till behålla talanger. 4potentials berättar även kort om talangstudien. Förra året var det en mycket givande dialog mellan de främsta bolagen.

Break

16.00 Prisutdelning till 4,3,2 och ettan! Fotograf på plats. Ev media.

16.30 Eventet – ÅRETS TALANGFÖRETAG avslutas.