Årets talangföretag på Gotland är Länsförsäkringar

Länsförsäkringar främsta talangföretag på Gotland.

300 av medlemmarna på Gotland har svarat på vilket som är deras favoritföretag? (utses mao av 300 talanger genom deras röst). Det enda 4potentials gör är att sammanställa resultatet. Totalt fick ca 30 bolag en röst eller flera. Men endast 20 redovisas som får ett större antal röster. 300 är inte så många röster men tendensen syns efter 30 – 40 röster. De är de fyra främsta som oftast får en eller flera röster och sedan fördelas det på övriga. Gotland skiljer sig från Sverige i att det finns färre alternativ – upplever kandidaterna.

 1. Länsförsäkringar
  Årets vinnare på listan har fått ny Vd, Henrik Stangel och tillsammans med Sandra Nährstad, HR chef Länsförsäkringar Gotland gör de samt alla medarbetare ett extraordinärt arbete som talangerna ser och uppskattar. Inte minst inom samhällsansvaret man tar, företagskulturen och det nya ledarskapet med Henrik. Tilliten till organisationen är extraordinärt som kund och det smittar även av sig på arbetsgivarvarumärket. Bolaget har många goda ambassadörer.
 2. Region Gotland
  Tappar förstaplatsen till LF. RG har gjort mycket rätt och nu är många talanger nyfikna på nästa steg för denna stora och vitala arbetsplats.
 3. Svenska Spel
  För tre år sedan valde nästan varannan talang på ön – Svenska Spel. Men mycket spännande händer på Svenska Spel just nu efter den ökade konkurrensen och helt ny VD. Blir intressant att följa bolagets utveckling.
 4. Driva eget
  Att vara entreprenör är det som talangerna på ön ofta vill vara. På nationell nivå är driva eget nr 30 och på Gotland nr 4! Företagarna och andra organisationer med entreprenörer är starka organisationer på ön – tack vare alla fantastiska entreprenörer.
 5. Gotlandshem
  Årets raket. Kommer kanske utmana top 4:a? Grattis Elisabeth och Co till en fin resa! Ni har satsat på era rekryteringar och visat mod och beslutsamhet. Talangerna ser att ni vill framåt. Ni har även ett antal goda ambassadörer.
 6. Gotlandssnus
  Rekryterar en del. Mycket positivt kring bolaget.
 7. Swedavia
  Gunnar och Co gör ett jättejobb inom HR området.
 8. PayEx
  Det senaste året har PayEx ökat extremt mycket I popularitet. Nämns alltmer bland talangerna.
 9. Destination Gotland/Gotlandsbolaget
  Var femma som bäst. Är med och krigar I toppen. DG är ett spännande alternativ. Ny båt – vad kommer den innebära?
 10. Swedbank
  Oskar och hans medarbetare gör att banken är intressant. En personlig bank som rekryterar en del och syns på ön.
 11. Clarion Hotel Visby
  Främsta talanghotell I år igen! Grattis Cecilia och Co!

12 Scandic
Scandic har blivit alltmer intressant. Scandic kommer starkt och tar steg för steg på ön. I Sverige som helhet är Scandic en extremt stark spelare inom HR området. Det ger ringar på vattnet även till ön.

 1. Coop Gotland
  Calles coola gäng och out-of the box tank gör att denna LP-affär med en massa mat och sånt är ett hett alternativ. Går framåt på listan!
 2. Länsstyrelsen
  Tar sig in på platsen för första gången. Stark senhöst med flera steg framåt inom kommunikationsområdet. Bilagan via DI är mycket uppskattad bland talanger.
 3. Pickit
  Ett av öns riktigt internationella talangbolag. Tagit flera steg på listan sedan ifjol.
 4. Grant Thornton
  Talangerna är nyfikna på bolaget. En aktiv partner på ön. Syns mer och mer.
 5. ICA
  Behöver kanke göra mer inom talang- och HR området för att vara än mer intressanta? Men med ny Vd kommer det säkert en satsning under 2019?
 6. Best Western Strand Hotel
  Kanske det hotell där det just nu händer mest? Precis rekryterat en ny chef till restaurangerna. Hanna och Sofia har lyckats väl med att positionera bolaget.
 7. GEAB
  Tappar av förklarliga skäl några platser. Nu med ny VD så har man börjat återtåget! Ny energi kommer göra att GEAB stiger på denna adekvata lista.
 8. Cementa
  Tappar två platser. Talangerna sager att bolaget har börjat synas. Med Jenny som HR-chef har man börjat en förändringsresa. Det blir intressant att se hur långt det räcker?

http://www.horisontmagasin.se/