Årets Mest Inspirerande Medarbetare 2018 – Finalisterna

Det var en gång en Senior Vice President, en Teknisk Produktägare och en Hotelldirektör som skulle på middag…

En av de bästa sakerna med att jobba på 4potentials är förmånen att dagligen komma i kontakt med så många spännande och inspirerande personer, både medlemmar och kunder. Men senaste veckorna har trots allt varit något speciellt: att intervjua för ÅRETS MEST INSPIRERANDE MEDARBETARE 2018 har varit något alldeles extra.

Men nu har tre finalister gallrats ut. De är fantastiska alla tre. Som åstadkommit mycket. Men inte haft det lätt alltid. För någon har det handlat om svårigheter i skolan, någon annan om att stångas med tunga branschnormer och en tredje om att utmana myndighetskolosser. Gemensamt är att de oförtrutet kämpat vidare för vad de tror på.

Med sitt engagemang har våra finalister inspirerat andra. Dessutom har de åstadkommit resultat. Väldigt häftiga resultat. Vad sägs om vända förlust och usel medarbetarnöjdhet till kraftig tillväxt, hög lönsamhet och, förstås, medarbetarnöjdhet i topp. Eller att driva frågor om mångfald och inkludering i en av de mest utmanande branscher som finns, men genom att göra det och visa att det går – inspirera andra företag att ta tag i frågan. Eller att utan vinning dela kunskapen om hur man kan hjälpa programmerare till arbetstillstånd, baserat på erfarenheten från att själv ha hjälpt dussintals.

Våra finalister får spontant höra efter ledningsmöten: ”så roligt vi har fått det sen du kom in i teamet”. De får belöningar i form av interna utmärkelser, branschpriser och glass. Det sistnämnda efter att ha hjälpt en grannavdelning på jobbet med ett IT-problem med mångmiljonkonsekvenser och på frågan när det lösts ”Vad kan vi göra för dig?” ha svarat ”Det är ju varmt ute, går det bra med glass åt alla mina kollegor?”.

Men ingen av våra tre har tidigare prisats för att vara just inspirerande. Det kommer de alla tre visserligen att fortsätta vara. Men bara en kommer att bli ÅRETS MEST INSPIRERANDE MEDARBETARE 2018 och vem det blir, det vet vi först på måndag kväll på EXECUTIVE INSPIRATION på Scandic Continental.

Hoppas vi ses där och om vi gör det kommer ni också att få träffa personerna i ingressen ovan – nämligen fantastiska Anna Wenner, Vinit Malhotra och Ulf Cato.

/Gustaf

Tidigare finalister är:

2017: Christoffer Malmer, SEB
2016: Fredrik Wester, Paradox Interactive
2015: Thomas Ekman, Dustin
2014: Anna Omstedt Lindgren
2013: David Thunmarker
2012: Thomas Harmgardt
2011: Martin Grauers