Mer

Finders Fee – Executive positions

4potentials har arbetat med Finders Fee med framgång sedan 2010. 4potentials Finders Fee för chefstjänster/Executive Positions är till för:

 • KANDIDATERNA. Företag som förstår att långsamma rekryteringsprocesser inte gör att man får ombord de främsta kandidaterna. Begreppet Headhunter har tyvärr ersatts av processer som utgår från chefsrekryteringsföretagen agenda. 4potentials Executive Finders är till för er som förstår att talangfulla ledare inte orkar med långsamma processer. 4potentials Finders Fee process tar max 19 dagar från att vi erhåller er ”annons” till att ni fått kandidater presenterade.
 • KUNDEN. KOSTNADEN ÄR MYCKET LÄGRE. Ett uppdrag som tillsätts med en kandidat presenterad av 4potentials via Finders Fee kostar 100 000 sek exkl moms för själva rekryteringen.
 • FÖRETAG SOM INTE GÅR IGÅNG PÅ PROCESSER och SOM INTE ÖNSKAR GARANTIER . Detta är för kunden som inte vill betala för EXTRA garantier, tester, referenser, långa kompetensbaserade intervjuer och som kan tänka sig att göra mer av jobbet själva. Vi levererar alltid kandidater – men det är inte alltid ni rekryterar en från oss. Inga långa kravprofilsmöte ingår utan det tar vi över telefon i samband med att annonsen skall läggas upp.
 • FÖRETAG SOM INTE LYCKATS MED EN REKRYTERING eller BEHÖVER FLER NAMN. 
 • FÖRETAG SOM ÖNSKAR FLER KVINNLIGA CHEFER. När 4potentials använder sitt nätverk och arbetar än mer utifrån kandidaternas önskemål/potential – söker fler kvinnliga kandidater. Ju mer krav du ställer upp… ju fler män tror att de uppfyller kraven….men så är det ju inte alltid – visar historien. 

Hur går det till?

 • Ni mailar er annons till 4potentials – fredrik.andersson@4potentials.com samt adress för framtida fakturering. Det mailet utgör själva bekräftelsen på uppdraget där vi konfirmerar villkoren. Vi ringer upp företaget för att förstå vad man gör i rollen, varför ni söker någon och vem.
 • Vi lägger upp annonsen på 4potentials hemsida, delar den i sociala media, gör ett utskick till 6000 intervjuade , kvalitetssäkrade ödmjuka ledare och börjar vårt searcharbete
 • Ni får en faktura på 1000 sek exkl moms för de två första stegen. På det sättet blir även ni som kund mer engagerade samt att vi försäkrar oss om att ha ett godkänt uppdrag av kunden.
 • Vi telefonintervjuar kandidater som söker eller som vi headhuntar fram. I många fall är det kända, testade kandidater där vi enkelt kan headhunta fram er ledare inom några dagar – tack vare att vi lagt 30 år på att identifiera Sveriges främsta ledare.
 • Vi presenterar kandidater löpande eller efter senast 19 dagar. Ni får CV samt kort presentation med uppsägningstid, löneläge och varför de söker tjänsten samt en short summary.
 • Ni åtar er att antingen gå vidare med en kandidat eller be oss tacka nej. Vi ”äger” presenterade kandidater under 1 år från presentationen.
 • Ni informerar oss löpande.
 • Ni får gärna arbeta med fler rekryterare – men kandidater som kommer via 4potentials är alltid våra.
 • Ni signar kandidaten och får en faktura på 100 000 sek exkl moms per signad kandidat. Blir det ingen rekryterad så får 4potentials endast betalt för startavgiften på 1000 sek exkl moms.
 • 4potentials får betalt för kandidater som presenteras under tiden från att vi fått uppdraget tills dess att kunden avbryter. Kunden måste skriftligen per mail avbryta samarbetet. 4potentials kan m a o även searcha och presentera kandidater även efter utsatt deadline. Kandidater från kunden som de önskar vi tar hand om blir 4potentials kandidater om/när vi presenterar dem.

Välkommen att testa 4potentials Executive Finders Fee – du har bara 1000 kronor att förlora! 

 

 

FREDRIK ANDERSSON
Grundare 4potentials och tvåa i tävlingen ÅRETS REKRYTERARE 2021

 

Villkor och kostnader som kan tillkomma och som alltid godkänns av kunden.

Om annonsen inte är komplett och kräver mer än 50 minuters arbete tillkommer en kostnad på 700 sek exkl moms/timmen för arbete med annonsen.
Önskar ni 4potentials hjälp med online tester, referenser eller att vi searchar mer efter 19 dagar utgår en kostnad på 700 sek/timmen. Oftast ser kunden att vi levererar extremt bra kandidater – men kanske vill att vi även undersöker fler tips mm. Kunden godkänner alltid kostnaden för om vi skall fortsätta samarbetet.
Räkneexempel: 4POTENTIALS arbetar i 19 dagar men behöver lägga ned 40 timmar extra för att hinna med att ta hand om alla tips. Då tillkommer en kostnad på 40*700 = 28000 sek. När det då rekryteras en person blir kostnaden totalt 1000 + 100000 + 28000 = 129 000 sek för en ledare.
Företag får inte utan kandidaternas godkännande presenteras för en tredje part.
Större Partners till 4potentials betalar halva startavgiften, dvs endast 500 kr exkl moms samt kan i avtal förhandla fram villkoren i ett separat partneravtal.
Priser exkl moms.