Mer

The 4potentials Total Talent index

4potentials levererar statistik så att företag kan öka sin omsättning och vinst genom HR och talangaktiviteter.

4potentials totala ranking belyser närmare 400 företag och deras attraktionsförmåga, Talent density (antal talanger i förhållande till antalet anställda i Sverige) och Talent Retain index (av de som 4potentials konstaterat att de börjat hos er efter studierna – hur många är kvar).

Attraktionsstudier och Employer Branding korrelerar mindre till ekonomisk framgång än att verkligen få ombord en talang. Det är m a o viktigare att rekrytera stjärnan än att försöka göra det. Det förstår alla men ingen har lyckats skapa ett index. Nu har 4potentials gjort det och det bygger på 6000 extremt duktiga, trevliga, drivna framtida ledare och specialister. Personer som ni har fått ombord eller vill rekrytera.

Det vi tror är en supertalang är en person som påverkar hela företaget/koncernen om den slutar. En person som är helt unik. Vi vet att de personerna är extremt drivna, har en konceptuell och en analytisk förmåga samt att de mycket trevliga. Vi vet det för att vi frågat ert och andra företag om vilka ”som inte får sluta”.

Det vi vet är att företagets vinst ökar om man rekryterar talanger.

Vi vet också att bolagets omsättning ökar om de stannar.

M a o vår statistik ger företag förutsättningar och tydlig statistik för nästa års verksamhetsplan. Se mer nedan om de slutsatser man kan dra.

Maila FREDRIK.ANDERSSON@4POTENTIALS.COM om ni vill köpa en uppdaterad studie där ni får er dagsaktuella ranking avseende:

  • Attraktionsranking av talanger mellan 22-50 år i hela Sverige
  • Talent Density för er och 240 andra företag, dvs hur bra ni är i jämförelse med andra att rekrytera talanger. Jämförelsen är viktig.
  • Talent Retain index. Behåller ni den talangfulla personalen och är ni bättre eller sämre i jämförelse med andra företag? 240 företag belyses.

Studien är unik då ni inte behöver vänta på en årlig gala/studie. Ni behöver inte heller vara kunder till 4potentials för att få köpa studien.

Pris för studien i form av en uppdaterad total bild som mailas över 4 gånger per år är 6000 sek exkl moms.

Partners får den gratis, 4 gånger per år. Vid fler tillfällen än så 5000 kr exkl moms. Se våra partners under 4potentials partners.

När bilden mailas över ingår 15 minuters konsultation för att diskutera studien per telefon. Vi uppdaterar Ert företags ranking innan vi sänder över den. 4 gånger per år uppdateras studien och de 300 bolagen. Vi presenterar löpande de främsta bolagens resultat för att inspirera andra företag. 

Betalande medlemmar i 4potentials har 40% rabatt på alla priser ovan.

Listan nedan är från 2020-10-08

Listan nedan från 2019-12-06