Mer

Följande 60 företag är 2021 års certifierade talangföretag enligt 4potentials

EQT, H&M, Lantmännen, Google, BCG, Schibsted, Netlight, ICA, Unilever och IKEA är Top 10.

Top 11-25 är: McKinsey, Hilti, Dustin, Electrolux, Spotify, Centigo, Nordea, Ascend, ATEA, Vinge, Bain & Co, Capgemini, PwC, ASSA ABLOY, Accenture. Vi kallar gruppen The Top Challengers.

Top 26-39 kallar vi ”Reaching for the Stars” och det är Orkla, EY, Microsoft, BearingPoint, Klarna, Kinnevik, Adidas, CGI, Arla Foods, Roche, Business Sweden, Scania, Henkel och Nobia

Top 40-60 är in the Middle of The Talent market och kan under 2021 nå den absoluta toppen. Här finns intressanta företag såsom: Danske Bank, Alfa Laval, KPMG, Axis Communication, att driva eget alternativet, Mannheimer Swartling, Cupole, Scandic, Deloitte, PA Consulting Group, Nordstjernan, Tele2, Apoteket, Volvo Group, Resurs Bank, Nasdaq OMX, Volvo Car, BillerudKorsnäs, Telia Company, Essity samt Getinge som tar den sista platsen bland de som får kalla sig Talent Company by 4potentials

 

Nedan finns mer information om de företag som enligt 4potentials omfattande studie och 6000 röstande talanger via 4potentials nätverk är talangföretag under 2021. Siffrorna är kontrollerade av 4potentials Vd och företagen har nu rätt att i sin marknadsföring kalla sig för talangföretag samt använda nedanstående logotype på sin hemsida.

De är talangföretag för att deras attraktionsindex/Talent Employer Brand, Talent density index (förmågan att rekrytera talanger) samt behålla/utveckla talanger är sammantaget mycket bra. Nedan ser ni varje företags placering på de olika indexen samt till vänster den sammanfattande placeringen. Man kan säga att lägst score på de olika indexen – vinner!!

Attraktion? – 6000 talanger har röstat på ca 500 favoritföretag. Talanger med drive, ödmjukhet, analytisk förmåga och unika ledare samt ledande specialister är med bland de som röstar. 
Talent Density? – antal medlemmar i 4potentials som arbetar på företaget. För att vara medlem är man en ödmjuk supertalang! Och i en tid där arbetstagaren kan välja är det en extrem konkurrens om medlemmarna. 4potentials medlemmar är ofta med i företagens egna talangprogram samt med på externa rankingar. Nätverkets kvaltet på kandidaterna är exremt hög.
Talent Retain Index – av de supertalangfulla medlemmar i 4potentials som arbetar/t på ett företag X – hur många är kvar?  Ett index som visar svart på vitt om man lyckas behålla de stjärnor man rekryterat. 

Årets talangföretag som är en tävling omfattas även av en professionell bedömingsdel – där Top 10 nedan gör upp om placeringarna 1-10. Därför är 1-10 inte rankade nedan förrän allt är klart i mars 2021! I juryn för att utse årets talangföretag ingår bl a FREDRIK ANDERSSON

Just nu är följande 10 bolag i semifinal och har rätt att använda logotype ovan: 

EQT, H&M, Lantmännen, Google, Boston Consulting Group, Schibsted, Netlight, ICA, IKEA och Unilever

 

1-4 i final är Lantmännen, Netlight, ICA och EQT.

______

5 H&M

6 Unilever

7 Boston Consulting Group

8 Schibsted

9 IKEA

10 Google

 

Och här är de 11-60 som även kan titulera sig TALANGFÖRETAG 2021. Företagens ranking presenteras även nedan. Vid användning av logotype utgår ingen kostnad. Däremot måste man ha med företags totala placering i texten på sin sida (siffran till vänster) samt att det gäller 2021 och en länk till www.4potentials.com

Vi rekommenderar alla 60 företag att ha med logotype i Årsredovisning, hemsida, karriärsidor, LinkedIn, Facebook mm.

Förslag till text: Företagsnamn är enligt 4potentials 6000 talangfulla medlemmar 2021 ett talangföretag avseende att attrahera, rekrytera och behålla samt utveckla talanger. Läs mer om 4potentials omfattande talangstudie och nätverk på www.4potentials.com. Vi kom på en XX placering av ca 500 företag i 4potentials Total Talent Index där vår förmåga att attrahera, rekrytera och behålla kompetens bedömdes. Vi är enligt 4potentials och dess 6000 medlemmar ett talangföretag.