Mer

ÅRETS TALANGFÖRETAG 2022 – om tävlingen

……………………………………………………………

Förra årets trea, Netlight. Blir det final även i år?

RÖSTA SENAST DEN 15/1 PÅ DITT FAVORITFÖRETAG

Listan med företag kommer bli officiell i början av 2022! Alla får rösta! Gör det senast 15:e januari via 4potentials kandidat-databas. Genom att man reggar/uppdaterar sig i en databas vet vi också att svaret på vilket företag man är intresserad av när man söker jobb – är mycket mer relevant än om man får kryssa favoritföretag. 

Börja med att registrera dig om du är NY här och rösta HÄR: https://4potentials.se/apply/

eller logga in här och RÖSTA: https://4potentials.se/login/
..om du redan finns med i databasen. 

Vi screenar och intervjuar kort därefter alla nya kandidater som röstar. Vi tror att företag uppskattar att vi kvalitetssäkrar att ÅRETS TALANGFÖRETAG är en lista med en massa potential och tusentals unika ödmjuka, drivna supertalanger, ledare och fantastiska samt kloka specialister.

Så rösta nu så att ditt favoritföretag kan vinna – eller ge beröm till en annan organisation. Moderna HR-chefer, Vdar m fl älskar vår undersökning. Det är den enda kvalitetssäkrade undersökningen! De röstande är 54% kvinnor och medelåldern är 42 år.

Alla som röstar mellan den 1:e oktober och 15:e januari kan få ett GRATIS MEDLEMSKAP i 4potentials om man vill! Så rösta nu och tjäna tusentals kronor samt bli medlem i Sveriges ledande talangnätverk! Över 6000 talanger kommer rösta på 2022 års talangföretag. 

2021 års vinnare – Lantmännen

”ÅRETS TALANGFÖRETAG ÄR DET FÖRETAG I SVERIGE SOM ÄR NR 1- enligt TALANGERNA!”

Sveriges finaste pris inom talent management delas ut en gång per år (mars 2022). Prisets syfte är att lyfta fram företag som är bäst på både Talent Employer Branding, rekrytering samt som behåller och utvecklar medarbetare bäst.

De bolag som hamnar Top 40 på Total Talent Index den 15/1 2022- har rätt att använda ÅRETS TALANGFÖRETAG LOGOTYPEN på sin hemsida under 2022 och den 17/1 presenteras de tio semifinalisterna som fortsätter kampen om en finalplats (4 platser).

De fyra finalisterna utses i slutet av januari 2022. Därefter sker intervjuer med finalisterna och de är även med på en gala i mars där vinnaren utses!

Vinnaren får en exklusiv logotype (se exempel nedan) att använda i extern och intern kommunikation.

 

De 10 semifinalisterna utgör Top 10 av Top 40 och utses av talangerna på följande sätt:

STEG 1 – VEM ÄR ATTRAKTIV BLAND TALANGERNA? Man måste vara ca Top 60 för att vara relevant. Här röstar talangerna genom att ange företag.

STEG 2 – VEM LYCKAS REKRYTERA TALANGERNA? Av de 60 mest attraktiva- vilka lyckas rekrytera stjärnorna? Här mäter 4potentials antalet talanger/antagna medlemmar i 4potentials kontra antalet anställda i Sverige.

STEG 3 – VEM BEHÅLLER SINA TALANGER – SOM MAN REKRYTERAT? Och av de som får ombord talangerna – vem behåller dem längst och bäst?

STEG 4 TOTAL BEDÖMNING – Via Total Talent Index kan vi se vilka de tio bolagen är. De presenteras i december varje år. Er placering och det senaste Talent index kan du få reda på här HÄR

Årets 10 semifinalister 2022 är:
presenteras i mitten av januari 2022.

STEG 5 – AV DE 10 SOM ÅTERSTÅR BEDÖMMER VI TM-ORGANISATIONEN/PROCESSEN. 
De bedöms igen samt att vi gör ”stickprov” för att förstå hur organisationen har utvecklats. Det vi då bedömer bland dessa semifinalister är företagets förmåga att arbeta, utveckla och organisera sin TM-process och de tre områden man normalt har i en TM-process; attrahera, rekrytera och behålla/utveckla. Denna indelning kan man betrakta som generell för alla företag.

Vi bedömer er strategiska och operativa TM-plan/utförande inom varje område och olika målgrupper som ex Talent, Executives mm

Planen bör vara up to date. Det är också viktigt att de här frågorna får prioritet, förståelse och support på högsta ledningsnivå i företagen. Om inte – går man inte till final. Vi bedömer även er företagskultur och hur ni arbetar med den samt om ni organisatoriskt har skapat nya lösningar för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Vi premierar de som lyckas vara branschledande tack vare att man är bäst på Talent management. I vår bedömning väger vi även om ert företag är lönsamt och om ni kopplar talangfrågan till ekonomi. Vi ser gärna att TM frågan är bredare förankrad än hos några enstaka personer.

Efter att ha bedömt organisationen och människorna som arbetar med TM-frågorna och genom att highlighta semi-finalisterna på ex Facebook/LinkedIn – kommer juryn välja ut två av finalisterna. 

2 av finalplatserna kommer utses av talangerna / väljarna/de som går in och anger favoritföretag under 17/1 – 30/1 2021.  Har inte juryn identifierat bolagen ovan kan man m a o nå finalen via en andra chans (lite som i melodifestivalen!)

STEG 5 – INTERVJUN i februari
De 4 finalisterna intervjuas och bedöms av en jury. De följer en mall och försöker bedöma  bolagets förmåga att lyckas med sitt talent management arbete. Man behöver inte vara kund till 4p för att vinna.

Inför intervjun skall ni förbereda en presentation och diskussion kring attrahera, rekrytera, behålla och avveckla talanger. Intervjun är 1,5 h. Ni skall deltaga med minst två personer från ert företag.

Efter intervjun kontrollerar vi några frågor som uppkommit och gör tillsammans en slutlig bedömning i en mindre jury. Då vi använder samma kriterier varje år och samma objektiva process kan det bli samma finalister varje år. Vårt syfte är att förändra hur företag ser på människor och skapa en process med en gedigen transparant bedömningsmodell. Vi är inte som andra undersökningar ute efter att ni skall bli kunder!

Se hela förra årets lista här: https://4potentials.se/talent-index-and-awards/foljande-60-foretag-ar-2021-ars-certifierade-talangforetag-enligt-4potentials/

HISTORIK:

Vinnare 2014: Lantmännen

Vinnare 2015: Lantmännen

Vinnare 2016: H&M

Vinnare 2017: Centigo

Vinnare 2018:  Centigo (delades ut början 2018)

Vinnare 2019: EQT

Vinnare 2020: Lantmännen

Vinnare 2021: Lantmännen före EQT, Netlight och ICA

Vinnare 2022: Utses mars 2022