Mer

Information om tävlingen Årets talangföretag 2024

Sveriges mest prestigefyllda pris inom Employer Branding, HR och kompetensområdet delas ut för 11:e gången 2024. De 40 främsta på att både attrahera, rekrytera och behålla sina talanger blir de totala vinnarna på talangmarknaden och tillika ÅRETS TALANGFÖRETAG 2024.

För att vinna måste man både vara duktig på Employer Branding, ha en bra rekryteringsorganisation/rekryteringsprocess samt behålla sina medarbetare.

 

HUR SKAPAS THE TOTAL TALENT INDEX SOM AVGÖR VILKA SOM BLIR ÅRETS TALANGFÖRETAG?

Det är talangernas röst som avgör. Så är du eller känner en supertalang – be dem rösta genom att ansöka till 4potentials talangnätverk. Då kommer de nämligen ange vid ansökan sina favoritföretag vilket ligger till grund för ATTRAKTIONSRANKINGEN, samt att de anger var de arbetar idag – vilket är grunden till bolagets TALENT DENSITY eller TALANGER PER CAPITA INDEX… samt när de registrerar var de arbetat så är det grunden till TALENT RETAIN INDEX – dvs har en person slutat på ett företag förlorar det företaget på ”Behålla talanger rankingen”.

Redan nu har 6000 personer röstat!

 

DET ÄR TRE SEPARATA RANKINGAR SOM UTGÖR GRUNDEN FÖR ATT UTSE ÅRETS TALANGFÖRETAG:
– ATTRAKTIONSRANKINGEN (exempelvis placerad 40 av 400 företag)
– TALENT DENSITY INDEX (exempelvis placerad 10 av 400 företag)
– TALENT RETAIN INDEX (exempelvis placerad 200 av 400 företag)
= TOTAL TALENT INDEX ger då poängen 40+10+200 = 250 poäng. Ju lägre totalpoäng ju högre upp kommer man ju på totalindexet. Poängen jämförs med ca 400 företag. TOTAL TALENT INDEX 40 HÖGST/BÄST PLACERADE BOLAG BLIR ÅRETS TALANGFÖRETAG 2023

 

EQT som vann förra året och var etta på rankingen hade således den lägsta totalpoängen.

2021 års trea, Netlight. Blir det finalplats även i år?

RÖSTA SENAST DEN 1:E MARS 2023 PÅ DITT FAVORITFÖRETAG

Rösta senast 1/3 via 4potentials kandidatdatabas. Genom att man reggar/uppdaterar sig i en databas vet vi också att svaret på vilket företag man är intresserad av när man senare söker jobb.

Börja med att registrera dig om du är NY här och rösta HÄR: https://4potentials.se/apply/

eller logga in här och RÖSTA: https://4potentials.se/login/
..om du redan finns med i databasen. 

Vi screenar och intervjuar kort därefter alla nya kandidater som röstar. Så det är m a o endast godkända talanger vars röst som räknas. Vi tror att företag uppskattar att vi kvalitetssäkrar att ÅRETS TALANGFÖRETAG är en lista med en massa potential och tusentals unika ödmjuka, drivna supertalanger, ledare och fantastiska samt kloka specialister.

Rösta nu så att ditt favoritföretag kan vinna – eller ge beröm till en annan organisation. Moderna HR-chefer, Vdar m fl älskar vår undersökning. Det är den enda kvalitetssäkrade undersökningen! De röstande är 54% kvinnor och medelåldern är 42 år.

 

2021 års vinnare – Lantmännen

”ÅRETS TALANGFÖRETAG ÄR DET FÖRETAG I SVERIGE SOM ÄR NR 1- enligt TALANGERNA!”

Sveriges finaste pris inom talent management delas ut en gång per år (januari 2023). Prisets syfte är att lyfta fram företag som är bäst på både Talent Employer Branding, rekrytering samt som behåller och utvecklar medarbetare bäst.

De bolag som hamnar Top 40 på Total Talent Index den 1/3 2024 – har rätt att använda ÅRETS TALANGFÖRETAG LOGOTYPEN på sin hemsida under 2024 och i slutet av januari släpps 2024 års ranking.

Top 40 får en exklusiv logotype (se exempel nedan) att använda i extern och intern kommunikation.

 

 

 

KAN NI FÖRBÄTTRA ERT FÖRETAGS RESULTAT?

JA!! Det säkraste sättet att stiga på en ranking är att vara en bra arbetsgivare – år efter år. Att ha de främsta cheferna. Att arbeta för att utmana och behålla sina medarbetare samt alltid rekrytera fler och fler talanger. Vad gör ni mot just talanger? Gör ni riktade insatser? Ju mer ni satsar på talanger – ju högre lönsamhet kommer ni ha.

PRISUTDELNINGEN

Prisutdelningen i år kommer ske genom att nr 1, 2 och 3 får en pokal som överlämnas direkt till företaget med blommor, diplom och fotografering för sociala media. Top 40 kommer presenteras på 4potentials hemsida som VI ÄR TALANGFÖRETAG 2024

 

HUR HAR DET GÅTT TIDIGARE ÅR?

 

Se hela förra årets lista här: https://4potentials.se/talangmarknaden/foljande-40-foretag-ar-2022-ars-certifierade-talangforetag/

 

HISTORIK:

Vinnare 2014: Lantmännen

Vinnare 2015: Lantmännen

Vinnare 2016: H&M

Vinnare 2017: Centigo

Vinnare 2018:  Centigo (delades ut början 2018)

Vinnare 2019: EQT

Vinnare 2020: Lantmännen

Vinnare 2021: Lantmännen före EQT, Netlight och ICA

Vinnare 2022: EQT, före Lantmännen, BCG och H&M.

Vinnare 2023: utsågs i februari 2023 och blev EQT, före BCG och Einride

Vinnare 2024 – avgörs 13/3 2024