Årets Talangföretag 2019 är Lantmännen

Den 13 februari  delades priset ut för ” Årets Talangföretag 2019” i 4potentials regi för 7’e året i rad.

Vinnaren blev Lantmännen som var i final tillsammans med EQT, Unilever & H&M.
Vi på 4potentials vill tacka alla närmare 100 medlemmar och representanter från finalisterna som var på plats på detta årliga event och ett stort grattis till Lantmännen till titeln ”Årets Talangföretag 2019”.

Priset baserat på vilka bolag som har lyckas bäst på att både attrahera, rekrytera samt behålla sina talangfulla medarbetare. Rankingen baseras  4potentials 5000 medlemmars information och efter intervjuer med de fyra bästa bolagen utses vinnare.

På bild fv: Louise Henbest Unilever, Daniel Johansson Unilever, Anna Wahlström EQT, Mikaela Schönström Lantmännen, Elisabeth Wallin Mononen Lantmännen, Linda Siljemark Lantmännen, Frida Tydén Lantmännen, Sanna Edsberger H&M, Emelie Eklund H&M, Lisa Skoglund H&M

Lantmännens motivering:

”Vinnaren av årets talangföretag 2019 är ett bolag som inte bara är intresserade att komma i topp utan driver talangfrågan framåt såväl i hela branschen liksom hela samhället.

Frågan är djupt cementerad från koncernledning genom hela organisationen och man fokuserar inte bara på talangerna utan på alla människor. De är väl medvetna om sina få utvecklingsområden och jobbar på dem, vilket syns då de år efter år har en förmåga att lyfta sig och det resulterar att de anställda trivs och vill stanna.

Företaget har lyckats koppla talangfrågan till lönsamhet på ett helt naturligt sätt tack vare en helt unik passionerad personaldirektör som leder en organisation i världsklass. Traineeprogram, internship, utvecklingsprogram, ledarinsatser görs alltid på ett sunt nytänkande sätt där man tar ansvar för ett hållbart ledarskap i framtiden.

Deras slogan – från jord till bord skulle kunna kompletteras inom HR och Talent management med: för oss är Talent management inte bara ord.

Ni vinner för att ni byggt en organisation i världsklass utifrån att HR och talent management hos er är centrala processer kopplat till ekonomi och där ni också har marknadens främsta spelare i rollerna som driver frågan framåt.”