Vi söker Vd för Pontum, Stockholm

Är du nyfiken på att bli VD för ett tillväxtbolag som säljer internationellt

Vi söker någon som vill bli VD för ett mindre bolag med stor utvecklingspotential. Du behöver inte ha varit VD förut, men du behöver vara en duktig säljare med bred kompetens som omfattar även digital marknadsföring, produktion/montage och generell affärskunskap. Dessutom är det positivt om du är intresserad och dryck och dryckesframställning, främst ölbryggning men även andra drycker.

Pontum är ett bolag som tillverkar en tapp- och buteljeringsmaskin för mindre bryggerier och andra dryckesproducenter. Den klarar av både flaskor (kapsylkork) och burkar. Dessutom håller bolaget på att utveckla en maskin för korkning med vinkorkar. Bolaget omsätter cirka 14 miljoner, och verksamheten finns söder om Stockholm. Pontum har goda marginaler, och säljer en maskin av högre kvalitet till ett lägre pris än sina konkurrenter. Uppdraget är att växa bolaget och öka marginalerna i takt med större volymer. Det kommer handla mycket om att marknadsföra bolaget bättre runt om i världen, arbeta med agenter, besöka mässor, med mera. Bolaget säljer idag till hela världen, men största delen av försäljningen sker till Europa. Det handlar inte bara om att sälja mer maskiner, utan också om att utveckla eftermarknaden med serviceavtal och konsumtionsvaror.

Vi tror att du är en person som har stort driv och en säljande attityd. Du har lätt att ta människor och är inte rädd för nya utmaningar. Du gillar teknik och känner att du både kan sätta upp en bra sökordsmarknadsföring och hjälpa till i monteringen av maskinen om det skulle behövas. Du är också någon som håller i kostnaderna, och anpassar dina lösningar till det lilla bolaget som är på väg att bli större. Arbetet kommer att innebära en del resande.

Blivande huvudägare  och ordförande är Magnus Agervald. Magnus har en gedigen affärserfarenhet, han har varit VD på Byggmax och Ratos. Du kommer alltså att ha ett bollplank i din roll som har stor erfarenhet och stort engagemang. Den andra ägaren i bolaget är Magnus Carlberg, som grundade bolaget. Han kommer att arbeta kvar i bolaget, främst med utveckling av nya produkter. Det kommer att finns möjlighet till delägarskap över tiden. Den fasta ersättningen kommer att vara anpassad till det mindre bolaget, men tanken är att med en god värdeutveckling så kan totalersättningen bli attraktiv.

Ansökan

Du ansöker till Magnus Agervald genom CV samt ett kort mail du beskriver varför du är intresserad. Ange gärna uppsägningstid samt förväntad lönebild.

Vill du även ansöka till 4potentials gör du det via ansök knappen. I denna rekrytering kommer 4potentials vara en del i processen -men du ansöker direkt till Magnus Agervald.

Här ansöker du: magnusagervald@gmail.com

Vi emotser din ansökan under våren 2023. Lycka till!

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!