Vi söker en affärsnära och operativ lagspelare med sinne för både ekonomi och Gotlands tillväxt

Science Park Gotland skall tillsätta ett av Gotlands mest intressanta jobb och en utmaning för dig som längtar efter en central och kommunikativ roll som verksamhetscontroller i ett kreativt team inom en spännande bransch. Science Park Gotland har haft en fantastisk utveckling och nu vill de förstärka sitt team med ytterligare en ödmjuk lagspelare som tillsammans med deras nya verksamhetsledare ser fram emot utveckla och utmana öns entreprenöriella krafter. Fredrik som är verksamhetsledare på Science Park Gotland tror på och ser både potentialen i medarbetarna liksom tillväxtkraften som finns på ön. Han är nyfiken på att träffa dig och ha ett samtal om Gotlands utveckling och just nu söker han och teamet efter en verksamhetsnära controller som har enkelt för projektredovisning, ekonomi- och budgetarbete liksom att tillsammans med Fredrik och teamet verka för att utveckla ön.

Vi på 4potentials har som vanligt en roll där vi skall öppna några nya dörrar – för att finna dig som vill verka i en position som både är ansvarig för att se framåt och bakåt samtidigt. En lagspelare med känsla för siffror och vilken matematik som kan utveckla Gotland inom entreprenörskap, investeringar, start-ups och allt annat som växer. Blir du nyfiken? Vi är nyfikna på dig – så känner du att du vill visa ditt intresse så ansöker du direkt till Fredrik på Science Park Gotland!

Science Park Gotland är idag en dynamisk verksamhet, där en strävan att vara bättre än igår är en självklarhet! För att trivas hos oss behöver du tycka om ett högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Verksamhetens uppdrag omfattar framför allt hjälp till gotländska startups att förverkliga sina affärsidéer snabbt, smart och hållbart. Det görs via vår företagsinkubator. Genom vårt helägda dotterbolag Science Park Gotland Invest AB investerar vi också i det gotländska näringslivet och stärker på så vis startup-scenen ytterligare. Dessutom driver vi satsningar som kan bidra till att accelerera klimat- och energiomställningen på Gotland och i Sverige. Det görs bland annat via projektet Node Gotland.

Hos oss blir du en del av ett engagerat team och en kreativ arbetsplats i centrala Visby. Vår ambition är att ständigt utvecklas och ligga i absolut framkant i det vi gör, allt för att säkra bästa tänkbara förutsättningar för de bolag och projekt vi jobbar med. Som verksamhetscontroller blir du en nyckelperson i organisationen och tjänsten passar dig som trivs i en strategisk roll med många kontaktytor. Vi tror att du har öga för detaljer och effektiv administration, intresse för ekonomi och finans samt att du vill arbeta i en snabbrörlig och stimulerande miljö.

Dina utmaningar

Rollen som verksamhetscontroller omfattar bland annat att:

 • Arbeta tillsammans med Verksamhetsledaren i frågor som rör utformning av strategi och långsiktigt utveckling av verksamheten.
 • Ansvara för budgetläggning och löpande uppföljning
 • Arbeta med finansieringsfrågor och frågor av annan ekonomisk karaktär.
 • Utöver hantering av verksamheten inom Science Park Gotland aktivt delta i drivningen av det helägda dotterbolaget Science Park Gotland Invest AB.
 • Sammanhålla projektuppföljning och redovisning av verksamhetens projekt.
 • Stödja Verksamhetsledaren vid förberedelse och genomförande av styrelsemöten och årsstämmor, samt ansvar för dokumentation.
 • Ansvara för frågor inom upphandling, försäkringar och sekretessfrågor.

 

Som Verksamhetscontroller rapporterar du till Verksamhetsledaren som leder verksamheten inom Science Park Gotland och Science Park Gotland Invest AB. Ni arbetar i nära samverkan vilket skapar goda möjligheter till växelverkan och personlig utveckling.

Det här är du

För att trivas hos oss behöver du tycka om ett högt tempo och en varierad vardag. I rollen behöver du ha en naturlig fallenhet för siffror och ekonomi tillsammans med förmåga och intresse att delta i strategiskt utvecklingsarbete.

Vi söker dig som:

 • Har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat vis.
 • Har erfarenhet av viss redovisning, ekonomi- och budgetarbete.
 • Vana att snabbt överblicka och förstå den finansiella förutsättningen i ett bolag.
 • Trivs med struktur och har lätt att skapa ordning i komplexa situationer.
 • Erfarenhet från att ha deltagit i styrelsearbete och/eller tidigare erfarenhet från ledningsgruppsarbete.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning om sex månader och erbjuder i övrigt konkurrenskraftiga anställningsvillkor och starkt fokus på din individuella utveckling. För den som önskar tillåts distansarbete del av tiden.

Är du vår nya kollega? Du söker tjänsten genom att mejla CV och Personligt brev till fredrik.osterholm@scienceparkgotland.se. Sista ansökningsdag är 25 april. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för detta jobb

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Verksamhetsledare Fredrik Österholm på 070 – 744 35 13 eller fredrik.osterholm@scienceparkgotland.se.


Sista ansökningsdag

Sista dag att ansöka är 2023-04-25 men vi ser gärna en påbörjad dialog så snart som möjligt.

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Science Park!