Valio Sverige – Customer Development Manager

Valio är en ledande aktör inom livsmedelsindustrin som strävar efter att erbjuda innovativa, högkvalitativa produkter till kund och konsument. Nu behöver de förstärka teamet med en engagerad och resultatorienterad Customer Development Manager (CDM) med ansvar för en utav nyckelkunderna inom svenska dagligvaruhandeln.

Om rollen som CDM:

Som Customer Development Manager på Valio kommer du att driva, utveckla och vårda Valios helhetsaffär med en av de största och viktigaste kunderna inom DVH. Arbetet inkluderar årsförhandlingar, råvaruförhandlingar, kampanjförhandlingar, sortimentförhandlingar och samtliga avtalsrelaterade diskussioner samt affärsutvecklande initiativ med kunden. Du kommer att utveckla kundstrategier och säkerställa att implementering av baseline- och kampanjaktiviteter är i linje med Valios tillväxtambitioner. Med ett naturligt kategoriperspektiv tar du ägarskap och ansvar för affären med stöd av data och fakta, med grund i business intelligence. Genom att bygga och utveckla långsiktiga relationer med kunden säkerställer du att tillväxtmål och lönsamhet är enligt budget, med löpande uppföljning samt specifika taktiska åtgärder vid behov.

Du blir del av ett engagerat och dedikerat säljteam (inkl. CDM, Trade Marketing, Field Sales mm.) som bland annat både nominerats till och premierats som Årets Leverantör. Tjänsten är en fast roll på heltid, placerad vid Valios härliga kontor på Lindhagensterassen, Stockholm. Du rapporterar till Sales Director Retail & Convenience.

Din profil:

För att lyckas i rollen som Customer Development Manager på Valio behöver du ha gedigen erfarenhet inom försäljning och affärsutveckling på central nivå med kunder inom den svenska dagligvaruhandeln. Du är en driven kundutvecklare och vass förhandlare med en stark analytisk förmåga, trygg i att bygga dina case på data från business intelligence, Nielsen mm. Din analys omvandlar du till engagerande presentationer och rekommendationer för att driva kategoriutveckling i partnerskap med kunden.

Du har akademisk examen (eller motsvarande) samt en mycket god kommunikationsförmåga på såväl svenska som engelska. Dina finansiella färdigheter är en styrka och du är avancerad användare av MS Office, samt de relevanta branschsystemen. Eftersom Valio arbetar tätt tillsammans i många tvärfunktionella projekt, sätter vi stor vikt vid att du är en sann lagspelare som brinner för att både bidra till gruppen och ha kul på jobbet.

Valios erbjudande:

Rollen som CDM ger dig en spännande möjlighet att vara en nyckelperson i att utveckla Valios affär och kundrelationer. Det erbjuds konkurrenskraftiga förmåner och utvecklingsmöjligheter. Du kommer till en dynamisk arbetsplats där hälsa och välmående är värdeord som Valio satsar mycket på för att medarbetarna ska trivas och må bra. Det ska finns en god balans mellan arbete, familj och fritid. Valio är med i toppen av Sveriges bästa arbetsplatser och Årets Karriärföretag, med gott renommé som en attraktiv arbetsplats samt att man är partner till 4potentials

Din ansökan:

Låter detta som en utmaning för dig är du varmt välkommen med din ansökan! Söker gör du via ”Apply now” nedan, där du fyller i dina uppgifter och bifogar CV. All information hanteras konfidentiellt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martina Josefsson på martina.josefsson@academicsearch.se.

Vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då urval pågår kontinuerligt!

Här ansöker du: Valio Sverige – Customer Development Manager (academicsearch.se)

Glöm inte skriva om du är medlem i 4potentials. Det kan vara en stor fördel då Valio och 4potentials samarbetar mycket och 4potentials har ett mycket bra samarbete med fantastiska Valio.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök idag!