Trafikverket söker kommunikatör

Vi söker en driven kommunikatör som vill göra skillnad i människors vardag

Vill du bidra till en bättre framkomlighet i Stockholm? Vill du vara med och utveckla morgondagens trafikantkommunikation? Då kan du vara vår nya kollega på kommunikationsavdelningen Stockholm-Öst på Trafikverket (Solna). Ansök senast 1 juni 2023

Om jobbet

På Trafik Stockholm kommer du att arbeta både operativt och strategiskt med att hitta, skapa och förmedla information till trafikanterna i Stockholmsregionen. Du kommer också att vara med och utveckla morgondagens trafikinformation tillsammans med våra samverkansparter.

Genom ditt engagemang, din kompetens och nyfikenhet når vi ut till pendlare, besökare, företag och godstransportörer. Du kommer vara rådgivande och drivande i kommunikationsfrågor för Trafik Stockholms räkning. Tillsammans med dina kollegor anpassar och utvecklar du den digitala kommunikationen för såväl dagens som morgondagens trafikanter.

Låter det kul och intressant? Det är det också! Hos oss blir du en del av en arbetsplats där vi har roligt tillsammans, är måna om att stötta varandra i med- och motgång, och har fin laganda. Allt detta i ett otroligt spännande sammanhang, med utmanande och komplexa frågor, där vi tillsammans skapar bästa möjliga kommunikation.

Vi arbetar aktivt med att skapa en balans mellan arbetsliv och privatliv. Du får chefer som vill vara en möjliggörande kraft för dig att utvecklas i din roll, och ett ledarskap som präglas av empati och fokus på ett hållbart arbetsliv.

Organisation

Du kommer att tillhöra vår regionala Kommunikationsavdelning Stockholm-Öst på Trafikverket, med totalt 40 medarbetare i form av kommunikatörer, mediekommunikatörer och kommunikationsansvariga, som alla jobbar med regionens kommunikationsuppdrag. Vi ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna externa kontakter och kommunikationsinsatser.

Du kommer arbeta nära tillsammans med Trafik Stockholm.

Trafik Stockholm är ett samarbete mellan Trafikverket, Stockholms Stad, SL/Trafikförvaltningen och Nacka kommun i syfte att främja framkomligheten på vägarna i regionen. Dygnet runt, året om övervakar och leder Trafik Stockholm trafiken på det statliga vägnätet i Stockholms län samt på det prioriterade vägnätet inom i Stockholm stad. Inom ansvarsområdet ingår även det statliga vägnätet inom Mälardalen och på Gotland. Vi ansvarar även för att aktuell trafikinformation når ut till intressenter via bland annat radio, webb och mobila tjänster. Syftet med verksamheten är att få en säkrare trafikmiljö och bättre framkomlighet på vägarna.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i uppdraget tror vi att du har lätt för att bygga relationer och samarbeta med andra, både internt och externt, och du inger förtroende och driver arbetet framåt.

Vi kommunikatörer ställs hela tiden inför nya utmaningar och möjligheter. Du är trygg i din roll som kommunikatör, du arbetar strukturerat och lösningsorienterat samtidigt som du vågar tänka nytt. Du har en stark egen drivkraft och kan självständigt sätta upp mål, analysera, driva och genomföra dina kommunikationsinsatser ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

  • har en högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap 180 hp eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av kommunikationsarbete i närtid inom en myndighet, region och/ eller kommun, alternativt annan offentlig/ statlig verksamhet
  • har god kunskap om och erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler
  • är en vass skribent med god språkbehandling på svenska

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av kommunikationsarbete inom infrastruktur och samhällsbyggnadsfrågor
  • har erfarenhet av projektledning
  • har erfarenhet av att samverka med både interna och externa parter
  • har erfarenhet av strategisk digital kanalutveckling.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas via Skype vecka 24/2023. Placeringsort är Solna.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag – varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

Sök tjänsten

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Trafikverket!