Teknisk specialist signalteknik – Göteborg eller Malmö

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk specialist signalteknik. Vi vill ha din ansökan senast den 12 januari.

Som teknisk specialist signalteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Utmaningen

Som teknisk specialist signalteknik kommer du huvudsakligen att stödja ett eller flera stora infrastrukturprojekt inom järnväg såsom exempelvis: ERTMS, Hässleholm-Lund, Västlänken eller Göteborg-Borås. Utifrån vår roll som beställare kommer du att stödja projektet från tidiga skeden utifrån förstudier, planeringsfas och genom byggfas. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att medverka vid konsult- och entreprenadupphandlingar med exempelvis framtagande av uppdragsbeskrivningar, kravspecifikationer och omfattningsbedömningar.

Som teknisk specialist kommer du att ha möjlighet att arbeta med alla förekommande typer av anläggningar inom området vilket omfattar allt ifrån reläbaserade system till datorbaserade system och ERTMS. Största delen av tjänsten är förlagd till arbetet med ERTMS. Du är uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom ditt specialistområde och du har även möjlighet att medverka i utvecklings- och forskningsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • vara tekniskt specialist inom järnvägsprojekt, signalteknik.
 • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter, uppdateringar och framtagande av tekniska dokument och standarder.
 • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt
 • stödja projektledningen under genomförande av plan-, projektering- och byggskede med externa parter såsom exempelvis leverantörer, myndigheter och allmänheten

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du kvalitetsmedveten med högt säkerhetstänk. Du är analytisk och du har god förmåga att leverera resultat. Rollen innebär många kontaktytor och du är kommunikativ och har en god förmåga att samarbeta med andra.

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleutbildning 180hp eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet i närtid och utbildning som bedöms vara likvärdig
 • har några års erfarenhet i närtid inom signalteknik
 • har kunskap och erfarenhet inom signalsystem som komplett tekniskt system och har god förståelse för signalsystems livscykel och underhållsbehov över tiden
 • har körkort för personbil
 • har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete som BEST- samordnare, signalprojektör eller arbetsledare signal
 • har gått på kurser inom signalteknik hos Trafikverksskolan

Övrig information

Placeringsort är Göteborg eller Malmö.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten – från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök idag!

Ansök här: Ansökan (heroma.se)
På frågan – Vart såg du annonsen först? – svara gärna 4potentials

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Trafikverket!