Teknisk specialist inom geoteknik på Trafikverket, Göteborg

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk specialist geoteknik. Vi vill ha din ansökan senast den 24 januari.

Som teknisk specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du påverka hela branschen med ditt kunnande inom geoteknik? Se hit, då har vi kanske jobbet för dig!

I tjänsten som geotekniker deltar du i olika typer av utmanande projekt, från plan- till byggskedet samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du är ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt, där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Du arbetar oftast i nära samarbete med kollegor inom ditt och andra teknikområden. Tjänsten innebär att du även samordnar närliggande teknikområden och jobbar då närmare projektledningen.

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt. Du har också stor möjlighet att själv planera och påverka ditt arbete. Vi värdesätter att våra medarbetare ska kunna ha en bra balans i livet.

Vi sitter i fräscha och luftiga lokaler centralt i Göteborg. 

Välkommen med din ansökan till vårt kompetenta team!

Kvalifikationer

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Du är strukturerad och har lätt för att samarbeta. Tjänsten kräver även att du har god kommunikativ förmåga, att du är självgående samt att du har god problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen inom väg och vatten eller samhällsbyggnadsteknik, alternativt annan utbildning tillsammans med arbetserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har mångårig arbetserfarenhet som geotekniker vid planering och byggande av väg- och järnvägsprojekt
  • har god kunskap om och flera års erfarenhet av att arbeta med branschdokument, gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektering i totalentreprenader och utförandeentreprenader
  • har erfarenhet av projektering av väg- och järnvägsplaner

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten – från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök idag!

Här ansöker du: Ansökan (heroma.se)
.
#geoteknik #trafikverket #järnväg #4potentials

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Trafikverket!