Technical Service Director, Liquid Packaging Board – BillerudKorsnäs (Gävle, Frövi eller Gruvön)

Är du en duktig ledare med tekniska kunskaper som brinner för att lösa kundernas behov? Då har vi en spännande och utmanande chefsroll för dig! Vi söker nu en kunnig, kundfokuserad, resultatorienterad och kommunikativ ledare som kan leda vårt Technical Service team till affärsområdet Liquid Packaging Board (LPB) inom Commercial.

Som Technical Service Director ansvarar du för att öka kundtillfredsställelsen relaterat till vår produktkvalitet, reklamationshantering och tekniska förbättringsprojekt på våra bruk samt minska företagets kostnad för kvalitetsförluster. Tillsammans med ditt team har ni en nyckelroll inom företaget med att utveckla kundrelationen och säkerställa att våra kunder får den kvalitet och service de betalar för. Du leder och utvecklar Technical Service-organisationen och är tekniskt ansvarig mot kunder avseende rådgivning, tekniska kundutredningar, reklamationshantering samt för att hjälpa våra kunder att använda våra produkter på ett optimalt sätt. Du och ditt team kommer arbeta nära bruken inom Operations för att bli framgångsrika tillsammans.

Vi ser att ditt dagliga arbete bland annat kommer att innefatta:

– Leda det tekniska servicearbetet och organisation inom Affärsområde LPB.
– Utveckla och implementera effektiva, gemensamma processer för tex tekniska kundutredningar, reklamationshantering och förbättringsprojekt, allt för att öka vår servicegrad och optimera vår organisation.
– Proaktivt bistå Produkt Management med rekommendationer på förbättrad produkt- och applikationsutvecklingsmöjligheter med kund och lönsamhet i fokus.
– Kontinuerligt utveckla kundrelation (kvalité, teknisk service, centrala tekniska enheter hos kund). Delta i nyckelkundsmöten.
– Leda och coacha dina TS Managers i deras arbete inom de olika KAM-teamen.
– Ta fram och kontinuerligt uppdatera en Teknisk Service plan på kort och lång sikt som motsvarar uppdraget ovan.

Som Technical Service Director är du en del av BA LPB:s ledningsgrupp och du rapportera till VP Business Area LPB.

Tjänsten är placerad på något av följande bruk; Frövi, Gruvön, Gävle. Tjänsten kommer innebära en del resor inom Sverige och internationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen med ingenjörsinriktning eller motsvarande kompetens. Du har minst sju års erfarenhet av att arbeta med stora kunder med höga krav på kvalitet, produktsäkerhet och problemlösningsförmåga. Du besitter god teknisk kompetens inom massa, papper/kartong, LPB produktion och har stor erfarenhet av att driva projekt och kundrelaterat arbete. Du har dokumenterad ledarerfarenhet och en stark förmåga att leda både direkt och indirekt personal. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

Arbetet som Technical Service Director hos oss förutsätter att du besitter en analytisk och operativ förmåga, hög servicekänsla samt en djup förståelse för hela vår värdekedja, från produktion till kund. Du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra människor och du är duktig på att vinna andras förtroende i tekniska- och kvalitetsrelaterade frågeställningar samt för att driva utveckling av produkt, service och affärsrelation.

Vi räknar med att du vill ta initiativ, arbetar systematisk och strukturerad samt att du är en duktig ledare som aktivt utvecklar ditt team. Du som söker är även resultatorienterad och har ett starkt eget driv att kontinuerligt utveckla verksamheten inom ansvarsområdet. Teknikintresse och problemlösningsförmåga är en naturlig fallenhet för dig.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Håkan Pettersson, Business Area Director LPB på +46708696933 eller Hakan.Pettersson@billerudkorsnas.com

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 12:e januari.

Här ansöker du Technical Service Director, Liquid Packaging Board – Lediga tjänster – BillerudKorsnäs (billerudkorsnas.se)

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!