Sustainability Manager till Billerud (Vikariat)

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

Vi söker nu en Sustainability Manager för ett vikariat till stabsfunktionen för Sustainability & Public Affairs.

 

Vikariatet estimeras till cirka 12månader med önskemål om start snarast. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Solna, alternativ på något av våra bruk (Gävle, Skärblacka, Frövi, Karlsborg, Gruvön)

 

Om tjänsten 

Funktionen ansvarar för att driva Billeruds hållbarhetsarbete. Inom funktionens helhetsansvar ingår bland annat att rapportera Billeruds prestanda på hållbarhetsområdet. Teamet bedriver omvärldsanalyser inom hållbarhetsområdet samt jobbar både kommunikativt och proaktivt med vår omvärld för att påverka policy- och regelutveckling för att kunna svara upp mot globala hållbarhetsutmaningar.

 

Du kommer både att arbeta brett inom funktionens ansvarsområden och ha ett specifikt fokus på rapportering och hållbarhetsuppföljning. Vi jobbar helt integrerat i gruppen och därför ingår också att stötta organisationen och varandra med kunskap, frågor och problemlösning.

 

Arbetsuppgifter för befattningen omfattar bland annat:

 • Driva arbetet med företagets hållbarhetsredovisning och annan koncernövergripande rapportering
 • Delta i utvecklingen av Billeruds strategiska arbete för en hållbar framtid
 • Driva, utveckla och följa upp koncernövergripande hållbarhetsmål
 • Utvärdera händelser och trender i omvärlden avseende hållbarhet
 • Utvärdera företagets och dess intressenters behov av information inom hållbarhetsområdet och stötta organisationen med kunskap, material och problemlösning relaterat till hållbarhet

 

Tjänsten rapporterar till tillfällig Hållbarhetsdirektör, Robert Torstensson.

 

Du har arbetat med hållbarhetsfrågor

För att vara en potentiell kandidat för tjänsten som Sustainability Manager behöver du ha en akademisk examen inom ett område som är relevant för tjänsten, gärna inom hållbarhet, ekonomi eller ingenjörsvetenskapen.

 • Du har förmodligen jobbat i 5-10 år med hållbarhetsfrågor och med fokus på hållbarhetsrapportering.
 • Du har ett stort intresse och driv för hållbarhet, är van vid att hålla presentationer och trivs med att ha många olika kontaktytor.
 • Slutligen har du mycket goda språkkunskaper när det gäller svenska och engelska.

 

Vi lägger stor vikt vid din personlighet

För att trivas i rollen tror vi att du har ett eget personligt driv med därtill kopplad initiativkraft. Med tanke på förekomsten av analysuppgifter bör du ha förmåga att strukturerat söka och bearbeta information. Du behöver vara målinriktad och kunna arbeta självständigt gentemot kontaktpersoner inom företagets olika delar. Du bör ha en förståelse för kommunikation som verktyg för förändring och kunna kommunicera på ett förtroendeingivande sätt.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Robert Torstensson, tillfällig Hållbarhetsdirektör, på robert.torstensson@billerud.com. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Julia Åkerlund, Talent Acquisition Partner på julia.akerlund@billerud.com

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-09.

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Varför oss?

 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
 • Utvecklings- och karriärmöjligheter
 • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy.
 • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard.

 

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- & drogtest.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!