Sustainability Manager, Billerud

Vi söker nu en Sustainability Manager med särskilt rapporteringsansvar till koncernfunktionen för Sustainability & Public Affairs.

  
Du kommer vara en del av teamet som ansvarar för hållbarhet och policy-frågor på koncernnivå. Funktionens helhetsansvar innebär att driva Billeruds hållbarhetsarbete framåt, genom att se till att koncernen når sina hållbarhetsmål, strategiarbete, hållbarhetsrapportering och följa och påverka policy- och regelverk. Teamet bedriver omvärldsanalyser inom hållbarhetsområdet samt jobbar både proaktivt och kommunikativt med interna och externa intressenter för att kunna svara upp mot globala hållbarhetsutmaningar.

 

Om tjänsten 

Du kommer att arbeta brett inom funktionens ansvarsområden och ha ett specifikt fokus på koncernövergripande rapportering och hållbarhetsuppföljning. Vi jobbar helt integrerat i gruppen och därför ingår också att stötta organisationen och varandra med kunskap, frågor och problemlösning.

Tjänsten rapporterar till Billerud’s Sustainability Director och är en tillsvidaretjänst på heltid. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Solna, alternativ på något av våra bruk (Gävle, Skärblacka, Frövi, Karlsborg, Gruvön)
Arbetsuppgifter för befattningen omfattar bland annat:

  • Ansvarig för att koordinera och driva företagets hållbarhetsredovisning och annan koncernövergripande rapportering.
  • Implementera och driva rapporteringen av EU’s nya rapporteringsdirektiv CSRD för koncernen tillsammans med teamet.
  • Effektivisera uppföljning, rapportering och datahantering kopplat till hållbarhetsrapportering
  • Delta i utvecklingen av Billeruds strategiska hållbarhetsarbete
  • Utvärdera händelser och trender i omvärlden avseende hållbarhet
  • Samarbeta med interna och externa intressenter och förse dem med underlag, kunskap och problemlösning relaterat till hållbarhet

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här.

Vi söker dig med intresse för hållbarhetsfrågor

Vi letar efter dig med minst 5 års erfarenhet av hållbarhetsrapportering och hållbarhetsarbete inom relevanta områden från företag eller konsultverksamhet. Du ska ha en akademisk examen inom ett område relevant för tjänsten, gärna inom hållbarhet, ekonomi eller ingenjörsvetenskapen. Du ska ha god kunskap om internationella standarder för hållbarhetsrapportering och erfarenhet av att sätta, följa upp och rapportera hållbarhets-KPI:er.

 

Det är meriterande med tidigare erfarenheter av att ha koordinerat hållbarhetsrapportering och datainsamling enligt GRI, men det är framför allt viktigt med ett intresse för utveckling inom hållbarhetsrapportering då detta är ett område som utvecklas i snabb takt med många nya ramverk och högre krav.

 

Du har ett stort intresse och driv för hållbarhet, är van vid att hålla presentationer och trivs med att ha många olika kontaktytor. Slutligen har du mycket goda språkkunskaper när det gäller svenska och engelska.

Vi söker en driven och kommunikativ talang

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Du har ett eget personligt driv med därtill kopplad initiativkraft. Med tanke på förekomsten av analysuppgifter bör du ha förmåga att strukturerat söka och bearbeta information. Du behöver vara målinriktad och kunna arbeta självständigt gentemot kontaktpersoner inom företagets olika delar. Du bör ha en förståelse för kommunikation som verktyg för förändring och kunna kommunicera på ett förtroendeingivande sätt.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Frågor

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Robert Torstensson, tillförordnad Sustainability Director och Vice President Commercial Excellence på robert.torstensson@billerud.com. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Julia Åkerlund, Talent Acquisition Partner på julia.akerlund@billerud.com.

Ansök idag!

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-11.

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Varför oss?

  • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
  • Utvecklings- och karriärmöjligheter
  • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy.
  • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard.

 

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- & drogtest. 

Click here to apply for the job!

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!