Starcounter – ett av världens häftigaste deep-tech bolag- söker en driven och kreativ Head of Sales!

Starcounter AB är ett svenskt bolag med huvudkontor på Blaiseholmen i Stockholm. Bolaget är ett äkta deep-tech bolag som använder artificiell intelligens för att radikalt förändra sättet mjukvara byggs, säljs och köps. Bolaget var under tio år ett forskningsprojekt men är sedan våren 2018 färdig för att kommersialiseras. En roll saknas dock – en driven och kreativ Head of Sales!

Starcounter har idag fem världspatent på vår teknologi (och fler i process) och med våra 44 anställda forskare, matematiker och programmerare ifrån 14 länder är vi just nu på en aggressiv tillväxtresa där vi är i full gång att kommersialisera våra produkter. Den teknik vi utvecklat innebär ett helt nytt sätt för mjukvaruleverantörer att bygga och sälja mjukvara. I basen på vår teknologi ligger en av världens snabbaste in-memory databaser, utvecklad av Starcounter, som även den är patenterad.

Vad innebär rollen?
Efter att ha funnits som ett forskningsprojekt i många år så är produkten och bolaget nu redo att tas ut på marknaden på riktigt. Av den anledningen söker vi nu en kompetent, driven och kreativ säljare som vill ta ett helhetsansvar för att bygga upp vår säljfunktion och vara med på resan att sätta Starcounter på världskartan!

Vi söker dig som…
Har gedigen erfarenhet och stort intresse av kvalificerad försäljning och teknik, och som gillar att ta ansvar med driv och passion. Du kommer att jobba nära och tillsammans med VD, vVD och CFO, och vara den som sätter vägen framåt för hur vi arbetar med sälj och paketerar vår produkt. Du gillar att arbeta både strategiskt, taktiskt och praktiskt. Du sätter dig lika gärna och vaskar fram en ringlista med intressanta prospekt, betar av den med stor energi, träffar kunder från olika delar världen och representerar bolaget på intressanta konferenser och mässor som du jobbar fram en säljstrategi till. Vi förväntar oss att du självständigt söker efter nya möjligheter att utvecklas och utveckla, att du är prestigelös och att du vill vara med och förändra hur man traditionellt utvecklar och säljer affärssystem. Låter det intressant?

Vi tror att du har erfarenhet från och kan följande:

  • Försäljning av mjukvara i en tekniskt orienterad organisation
  • B2B försäljning
  • Förhandling och C-suite kommunikation
  • Pratar obehindrad svenska och engelska
  • Besitter god förmåga att skriva professionellt på både svenska och engelska

Du har förmodligen även något (eller allt) av följande:

  • 7+ år dokumenterad erfarenhet av sälj
  • Goda kunskaper och genuint intresse av teknologi
  • Relevant utbildning, gärna en högskole-/civilingenjörsexamen

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder en stimulerande entreprenöriell miljö där du tar lead på utveckling av säljfunktionen. Vi arbetar agilt och tillsammans, med korta och snabba beslutsvägar. Du älskar att ta stort ansvar själv och har redan i läsande stund en massa idéer på hur du tänker att forma säljarbetet. Vi erbjuder bra avkastning på ditt engagemang och på sikt kan detta stärkas ytterligare genom möjlighet till att bli delägare. På köpet får du jobba med trevliga och på sina områden, extremt kunniga kollegor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i centrala Stockholm men inkluderar givetvis resor till kundmöten, mässor och konferenser på löpande basis. Tillträde asap.

Kontakta vVD Erica Larson för frågor på erica.larson@starcounter.com eller 0700727465. Ansök nu, intervjuer sker löpande. Bifoga CV samt personligt brev. Vi kommer att be om referenser.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!