Finance Manager till Starcounter – ett start-up bolag inom deep-tech

Har du erfarenhet från redovisning och controlling och vill ta nästa steg i karriären? I rollen som Finance Manager kommer du ha en viktig roll i Starcounters tillväxtresa där vi är i full gång att kommersialisera våra produkter.

Vad innebär rollen?
Efter att ha funnits som ett forskningsprojekt i många år så är produkten och bolaget nu redo att tas ut på marknaden på riktigt. Under sommaren 2018 tillsattes en ny ledningsgrupp och vi söker nu en person för att ta ansvar för ekonomi och finansiella frågor i rollen som Finance Manager, rollen rapporterar direkt till VD.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder en stimulerande entreprenöriell miljö där du tar stort ansvar och utvecklas till att driva vårt arbete kring ekonomi och finansiering. Vi arbetar agilt och tillsammans, med korta och snabba beslutsvägar. Du älskar att ta stort ansvar själv och har redan i läsande stund en massa idéer på hur du vill forma din roll. På köpet får du jobba med trevliga och på sina områden, extremt kunniga kollegor.

Vi söker dig som…
Vill jobba i ett internationellt techbolag under stark tillväxt och som är noggrann och tar fullt ansvar för dina arbetsuppgifter. Som person är du affärsorienterad, drivs av att leverera resultat och har en förmåga att se helheten. Du är strukturerad och pålitlig med god förmåga att driva ditt arbete självständigt. Du sätter dig snabbt in i nya arbetsuppgifter och trivs med många kontaktytor i en dynamisk miljö. Vi är ett litet team och lägger därför extra stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Dina ansvarsområden kommer bland annat att innefatta:

Din roll är både dagligt operativ och långsiktigt strategisk. Du ansvarar för månadsredovisning med analys av resultat. Det är du som driver och utvecklar processerna. I arbetet med bolagets affärsplan har du nära samarbete med ledningsgruppen; VD, vVD, sales manager, CTO.

I din roll har du huvudansvar för företagets ekonomi vilket innebär:

 • analysera och följa upp månads- och årsbokslut (bokföringen är outsourcad)
 • sammanställa ekonomiska rapporter varje månad med analyser
 • vara stöd till ledningsgrupp i övergripande ekonomiska frågor
 • ta fram nya och förbättrade finansiella nyckeltal och rapporter
 • utveckla processen för ekonomihantering samt se till att rutiner följs
 • löpande analysera resultat andra nyckeltal med förslag på åtgärder, förbättringar och justeringar
 • ansvara för operativa avtal, tex. anställningsavtal, optionsavtal och stötta i både leverantörsupphandlingar och kundavtal
 • Uppföljning av lönehantering(outsourcad) och semesterlöneskulder

Vi tror att du har erfarenhet från och kan följande:

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens och erfarenhet.
 • Erfarenhet av redovisning och controlling med ambition att bredda din roll och växa in i ett större ansvar
 • Goda kunskaper i bokföring med god förståelse för det ekonomiska flödet
 • Van användare av Excel
 • Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.
 • Erfarenhet från växande bolag i tech-sektorn är meriterande

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i centrala Stockholm. Tillträde asap. Låter det intressant? Ansök nu, intervjuer sker löpande.

Starcounter AB är ett svenskt deep tech-bolag som använder artificiell intelligens för att radikalt förändra sättet mjukvara byggs, säljs och köps. Bolaget var under tio år ett forskningsprojekt men är sedan våren 2018 färdig för att kommersialiseras. Huvudkontor på Blasieholmen i Stockholm. Starcounter har idag fem världspatent på sin teknologi (och fler i process) och med 44 anställda forskare, matematiker och programmerare från 14 länder är de just nu på en aggressiv tillväxtresa och i full gång att kommersialisera produkterna. Den teknik vi de utvecklat innebär ett helt nytt sätt för mjukvaruleverantörer att bygga och sälja mjukvara. I basen på teknologin ligger en av världens snabbaste in-memory databaser, utvecklad av Starcounter, som även den är patenterad.

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.