Specialist inom säkerhetsområdet – Trafikverket – Malmö, Örebro och Solna

Välkommen att söka en utmaning hos oss som Specialist inom säkerhetsområdet. Rollerna finns både i Malmö, Örebro liksom Solna

Som Specialist inom säkerhetsområdet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du specialist inom trafiksäkerhet, elsäkerhet eller byggarbetsmiljö med erfarenhet inom järnvägsbranschen och vill vara med och bidra med din kompetens i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Då kan det vara dig vi söker!

Om utmaningen

Program ERTMS har flera nya spännande projekt på gång och kommer under 2021 att starta arbete på sträckorna Nässjö-Alvesta och Alvesta-Hässleholm, med flera. Vi har stort fokus på arbetsmiljö och säkerhet och söker därför nya medarbetare som vill vara med på vår resa.

I rollen som specialist säkerställer du att programmet uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt inom aktuella områden. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du tillhör programmets stab och kommer att arbeta i programmets alla skeden. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med andra program inom verksamhetsområdet Stora projekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • styra och stödja projektledningen för ERTMS med frågor rörande el- och trafiksäkerhet samt byggarbetsmiljö
 • delta och bidra vid framtagning och granskning av kravdokument och förfrågningsunderlag
 • följa upp att projektet och dess leverantörer tillämpar och uppfyller lagkrav och föreskrifter för byggarbetsmiljön
 • följa upp entreprenadkontrakten enligt projektens kontrollplaner
 • stödja och vägleda vid analys av avvikelser och oönskade händelser

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet – och vår gemensamma ”nollvision” med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora projekt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som

 • har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning
 • har utbildning/kurser med inriktning mot trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljö i järnvägsmiljö
 • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet med inriktning mot trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljö i järnvägsmiljö
 • har goda kunskaper om gällande lagar och krav inom området
 • har B-körkort

Det är meriterande om du har aktuell

 • erfarenhet av att ha arbetat med incidenthantering och systematiskt säkerhetsarbete, gärna i bygg- och anläggningsbranschen
 • erfarenhet av implementering och uppföljning av arbetssätt
 • erfarenhet av att ha arbetat i stora projekt med trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljöfrågor

Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och engelska behöver du vara bekväm i båda språken, både i tal och skrift.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Frågor kring tjänsten hänvisas till Ann-Sofie Chudi 010-123 06 55 eller Jenny Groothuis 010-123 38 22.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail (inklusive skräppost) regelbundet efter sista ansökningsdag.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten – från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu!

Här ansöker du! Klicka på länken för att komma till ansökningsformulär: ANSÖKAN TILL SPECIALIST SÄKERHETSOMRÅDET

Ange gärna 4potentials – vart du såg annonsen!

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Trafikverket!