Slitevind söker en affärsorienterad Chief operating officer

Slitevind AB (publ), noterat på Nasdaq First North Growth Market, har sedan starten 1992 bedrivit en målmedveten utveckling inom området förnybar energi och är idag en ledande aktör  inom miljövänlig elproduktion. Det händer mycket spännande i företaget. Tillväxten i bolagets kärnverksamhet, produktion och försäljning av el och ursprungsgarantier, har skett med kontinuerlig utveckling och lönsamhet.  Bolaget kommer nu ta nästa steg i sin utveckling och söker därför en driven affärsorienterad operativ säljande chef (COO) med förmåga att utveckla bolagets affär.

Slitevindkoncernen äger driftsatta vindkraftverk till ett bokfört värde om cirka 800 Mkr. Bolaget befinner sig i en tillväxtfas och har sedan 2015 ökat den årliga produktionen från cirka 75 GWh till dagens cirka 400 GWh. Ca 40% av anläggningarna ligger på Gotland, resterande anläggningar i övriga delar av Sverige samt en anläggning i Finland. Fokus för verksamheten ligger på att successivt utveckla och utöka produktionskapaciteten genom nyinvesteringar och förbättringsarbeten på existerande anläggningar. Bolaget bedriver också en växande förvaltningsverksamhet där COO kommer få ett personal- och resultatansvar. Slitevind har både visioner, kompetens och ägare att nu ta ytterligare ett steg i att vara en ledande aktör på vindkraftmarknaden.

Hoppas du är kandidaten som både är nyfiken och kommer med vind i seglen till Slitevinds fortsatta utveckling!

 

Utmaningen som affärsorienterad COO

När Slitevind bildades 1992 var det som ett av de första aktiebolagen i en mycket ung bransch. Idag är bolaget en industriell börsnoterad aktör samtidigt som svensk vindkraft årligen producerar ca 30 TWh, motsvarande 20% av den svenska elförbrukningen. Fram till 2040 förväntas elförbrukningen stiga kraftigt samtidigt som vindkraften förväntas producera 50 TWh timmar redan 2024. Din roll blir att hjälpa bolaget att växa inom bl a förvaltning av vindkraftverksparker i Norden.

Du kommer också vara ett stöd i förvärvsprocesser, investor relations samt att leda och utveckla personal.

Du kommer med en helhetsförståelse, entreprenöriell förmåga och vilja att bidra till hela företagets utveckling där du samarbetar med VD och övriga medarbetare. Kraftbranschen är i förändring vilket ställer stora krav på Slitevind som ställs inför olika utmaningar och driver en mängd intressanta utvecklingsprojekt där du med din kompetens förväntas bidra till företagets lönsamma tillväxt samt strategisk utveckling.

 

Vem söker vi?

Slitevind söker en COO som framför allt kan växa affären i en roll liknande en affärsområdeschef. Det inbegriper att du har förmåga att förstå hela företaget samt kan omvandla detta till handling samt skapa och utveckla komplexa samarbeten och avtal. Du har intresse och erfarenhet från försäljning. 

Du bör ha ett tekniskt intresse och hög analytisk förmåga för att i en förhandling skapa affärer och nya samarbeten.

Du vill arbeta som ledare och har erfarenhet från att leda verksamheter.

Då bolaget är börsnoterat har du förmåga att ena dagen vara på en kapitalmarknadsdag och presentera bolagets resultat- och balansräkning och andra dagen diskutera vind, elkablar och vindkraft i en annan del av landet. Du är nyfiken på vindkraftsbranschen och vill bidra till att ytterligare stärka Slitevinds position och varumärke.

Du kommer arbeta nära VD Jonas Dahlström. Han och alla andra medarbetare har sett till att bolaget har haft och har en lönsam affär. 4potentials  upplever Jonas som en fokuserad och karismatisk entreprenör med ett jordnära ledarskap som förväntar sig ett stort mått av eget ansvar och initiativförmåga från medarbetarna. Vindkraft är Slitevinds dna vilket präglar det team som nu skall kompletteras med ytterligare medarbetare något Jonas kan berätta mer om i intervjun.

Slitevind arbetar med både svenska och internationella motparter så Du behöver vara bekväm med engelska även vad gäller presentationer och avtalstext. Placeringen är på Gotland, Visby.

 

Ansökan

4potentials Executive Search sköter rekryteringen och du kommer kanske både att träffa Tilde Belin och Fredrik Andersson från 4potentials.

Du ansöker via 4potentials databas och då får du även ett gratis medlemskap i deras chefsnätverk. Ansökan sker via ”bollarna” på ansökningssidan.

Varmt välkommen med din ansökan.

 

Läs mer om Slitevind här: https://slitevind.se/

 

https://slitevind.se/ipo-nasdaq-first-north/

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.