Shopper Analyst & Revenue Growth Manager, Valio, Stockholm

Valio söker en stark ledare till organisationen med placering i Stockholm. Tjänsten rapporterar till Commercial Director och har personalansvar.

För den här rollen söker vi dig som kan identifiera affärsmöjligheter samt utvecklingspotential hos/tillsammans med kunderna med syfte att bygga relevans inom Valios relevanta försäljningskanaler. Samtidigt är det viktigt att fortsätta jobba för en stark lönsam utveckling i linje med bolagets strategi. Vidare handlar det om att alltid ha bolagets värderingar nära i alla beslut/affärssammanhang och att kunna visualisera värderingarna genom starkt konsument samt kundfokus! Du kommer tillsammans med ditt team att ha ansvar för att förverkliga detta genom förnyelse samt ett tätt samarbete med relevanta interna samt externa motparter.

Tillsammans med teamet kommer du att utveckla och implementera specifika kund, kanal och shopper planer och skapa innovativ, effektiva trade-actions.

Att initiera och driva shopperinsikter för att öka marknadsandelarna för, och arbeta tvärfunktionellt med marknadsavdelningen i kategoriprojekt är också en viktig del. Teamet kommer även stödja fältsäljorganisationen med operativa insikter och analyser för att driva bolagets försäljning från ett butiksperspektiv.

Arbetsuppgifter

Huvudansvaret kommer att tillsammans med ditt team vara att stödja och driva försäljningen genom ett tätt samarbete med bolagets Customer Development Managers. Detta genom ett tydligt shopperperspektiv där arbetsuppgifterna i huvudsak är att:

 • Aktivt analysera produktportföljen och dess mix för att säkerställa att den överensstämmer med strategin och maximera lönsamheten, omsättningen och volymen för att fatta kommersiellt starka beslut.
 • Stödja CDMs i kundbearbetningsprocessen och samtliga delar (portfölj,  kampanjer, logistik, pris, kampanj etc.).
 • Ansvara för att driva och utveckla årsprocessen för en klar och samordnad kommersiell plan inom marknad och försäljning för bolaget.
 • Driva och delta i projekt rörande Space Management och bidra med insikter om kategorins drivkrafter och affärsmöjligheter för att bygga en ledande Space Management-funktion som ligger i nationell framkant.
 • Säkerställa starka Trade-aktiviteter med innovativa trade lösningar.
 • Bidra med kategoriinsikter och djupanalyser inför/under förhandlingar och affärsplanering.
 • Aktivt bidra med insikter och förslag på åtgärder i Kategorimöten.
 • Ansvara för att utveckla shopper & trade funktionen genom ett data, insikt och analysdrivet arbetssätt och genom detta bygga upp kunskap samt förståelse kring shoppern och dess beteende för ännu starkare kommersiella beslut

I tjänsten kommer du också förhandla med Nielsen och konsulter (undersökningsbyråer, CatMan byråer) inom ramen för satt budget och ansvarsområdet, samt understödja (och tillsamammans med KAM) driva förhandlingar.

Du kommer ha en viktig ledarroll inom Valios organisation med personalansvar för ett erfaret team.
Vi ser att du har:

 • 5-10 årserfarenhet inom kundutveckling, category management alternativt  kategoriutveckling och analys.
 • Relevant erfarenhet från FMCG och svensk detaljhandel.
 • Relevant akademisk examen.
 • Goda kunskaper i, Microsoft Office paketet, Nielsenverktygen,  Answers/Nitro och gärna också i handelns egna analysverktyg.
 • Flytande i svenska samt engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

 • Analytiskt och strukturerad.
 • Goda projektledaregenskaper, god samarbetsförmåga och lyhördhet.
 • Affärsdriven, strategisk och ledningsförmåga.

 

Ansökan och om Valio

På Valio arbetar de anställda tillsammans för att göra livet bättre. Bolagets 100 år långa historia har format dem till det de är idag; ett värderingsstyrt bolag där kund- och konsumentfokus, ansvar, förnyelse och samarbete guidar arbetet. Genom att bli en del av Valio, delar du bolagets vision om att vara det mest innovativa mejeri- och matföretaget i världen.

Valio värdesätter sina medarbetare, deras utveckling och välmående. Bolaget strävar efter att skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla trivs och där det finns en god balans mellan arbete och fritid. När du jobbar på Valio har du möjlighet att vara en del av en global organisation som tillsammans arbetar för att göra livet bättre med stort ansvar för hållbarhet.

HÄR ANSÖKER DU: https://www.nigelwright.com/se/vacancies/valio-sverige-ab/confidential-manager-shopper-analyst-revenue-growth-manager-401990

Valio samarbetar i denna rekrytering med  Nigel Wright Group och de ser fram emot din ansökan med ett uppdaterat CV. De går igenom ansökningar löpande. Skriv gärna i ditt CV eller LinkedIn om du ex är medlem i 4potentials talangnätverk. 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Välkommen med din ansökan!