BIM är en förkortning för Byggnadsinformationsmodellering. BIM – Building Information Modelling – revolutionerar sättet för projektering.

Det handlar inte bara om program med 3D-stöd, utan det är en process som underlättar samarbete för stora projektteam.

Det möjliggör kompletta end-to-end-lösningar för byggnadsprojekt med integrerade digitala BIM-verktyg och ingenjörstjänster.

Vilka är Hilti?

Är du ny i branschen kanske du inte har hört talas om oss. Vi förser den globala byggsektorn med branschledande verktyg, teknik, programvara och tjänster. Vi har en stolt historia, som byggts under 75 år, och ett starkt varumärke världen över, främst tack vare våra banbrytande produkter och exceptionella service. Med 30 000 människor i över 120 länder är vi en perfekt plats för dig att visa oss vad du går för, när du utvecklas, växer och formar din karriär.

 

Vad innebär rollen?

I rollen som BIM Project Manager (BPM) ser du till att driva en stark pipeline för BIM-projekt och framgångsrikt driva pågående BIM-projekt.

Som BPM fokuserar du på de största byggnationsprojekten i Sverige. Du träffar kunder i ett tidigt designstadie där vi säljer in vår expertkompetens som en konsulttjänst för att tillsammans med bl.a. BIM Lead Engineers ta fram konstruktionslösningar till kund där målsättningen är att påvisa besparingar i materialkostnader och tid i projektens produktionsfas. Detta kompletteras sedan med fler effektiviseringsåtgärder vi kan erbjuda våra kunder så som t.ex. prefabricering och smarta logistiktjänster.

Du jobbar dagligen i nära dialog med flera olika roller inom Hilti, driver interna capture-team-möten mot våra fokusprojekt tillsammans med Key Account Manager, ansvariga regionchefer, Account Managers och andra nyckelroller för att säkerställa framgång i projekten. Som BPM projektleder du även projektering och leverans mot kund där du har nära samarbete med BIM Lead Engineers, BIM Competence Center i Rotterdam från tidigt designstadie i projekten fram till leverans på byggarbetsplatsen.

• Du får en varierande vardag med allt från projektledning till försäljning och strategiska beslut
• Du blir en nyckelspelare i några av Hilti Sveriges största leveransprojekt
• Du får möjlighet att sälja branschens mest banbrytande produkter och tjänster
• Du blir en del av ett nyskapat team och brinner för att skapa nytt och växa BIM-affären i Sverige
• Du verkar nationellt mot våra största projekt och största kunder

Tjänsten är nationell. Du kan med fördel utgå ifrån något av våra kontor i Malmö, Stockholm eller Göteborg för närhet till våra projekt, men andra geografiska placeringar är också möjliga.

Hilti Svenska AB har under flera års tid varit på listan för Sveriges bästa arbetsplatser. 2014, 2015, 2016, 2018, 2019 &2020 utsågs vi till Sveriges bästa arbetsplats i kategorin stora organisationer.

Vad erbjuder vi?

Vi ger dig alla förutsättningar för att nå framgång i din roll vilket bland annat inkluderar utomordentlig utbildning, egen förmånsbil samt nära coaching och stöd från chef och kollegor. Du kommer att möta en unik kombination av självständighet och kamratskap, där du hanterar din egen planering samtidigt som du är en del av ett inkluderande team samt har ett nära samarbete med andra avdelningar i organisationen. Vi kommer att ge dig stort eget ansvar och frihet att planera din dag. Vi har förtroende för att du gör vad som krävs för att leverera enastående resultat och kan i gengäld erbjuda goda möjligheter till utveckling såväl nationellt som internationellt.

 

Varför ska du söka?

Vi har en utmärkt mix av människor och erfarenheter i våra team. Några av våra duktigaste medarbetare började på Hilti utan erfarenhet från branschen. Framgång på Hilti handlar om teamwork och förmåga, oavsett din bakgrund.

 

Vi önskar att du:

  • – Har en relevant utbildningsbakgrund, förslagsvis som civilingenjör
  • – Har minst 5 års arbetslivserfarenhet, varav minst 2 som projektledare
  • – Har erfarenhet inom byggbranschen är meriterande
  • – Har erfarenhet inom BIM projekt är högst meriterande
  • – Har en stark analytisk ådra och ett stort intresse av att lösa komplexa frågeställningar
  • – Är en målorienterad, lösningsfokuserad person med en god kommunikativ förmåga
  • – Delar våra grundvärderingar mod, integritet, teamwork och engagemang

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningarna hanteras löpande. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Fröberg, +46 76 136 78 08, Daniel.Froeberg@hilti.com

 

ANSÖKAN