Science Park Gotland söker affärsrådgivare

Science Park Gotland söker affärsrådgivare som vill stötta gotländska startups i att utveckla sina affärer.

Brinner du för att stötta och utveckla ambitiösa team? Skulle du med engagemang kunna agera bollplank för gotländska startups kring allt från finansiering till produktutveckling? Då hoppas vi att du söker det här jobbet. 

Science Park Gotland hjälper gotländska startups att förverkliga sina affärsidéer snabbt och smart. Framförallt genom våra två program SPG Startup och SPG Summit där vi förser dem med kunskap, kapital, kontor och kontakter, men också genom att driva utvalda projekt. Vi investerar dessutom i gotländska företag i olika skeden genom vårt helägda dotterbolag RegionInvest Gotland.

Science Park Gotland är en snabbrörlig arbetsplats där vi som jobbar är några få men nätverken och effekten vi når är desto större! Tillsammans jobbar vi för att utveckla inte bara Gotlands, utan Sveriges, bästa företag och vi brinner för att det vi gör ska skapa konkret nytta. Nu förstärker vi vårt fantastiska team med ytterligare en affärsrådgivare som vill vara med och bidra, kanske är det du?

Arbetsuppgifter 

I rollen som affärsrådgivare hos oss ingår bland annat följande:

  • Att bidra i processen vid antagning av nya affärsidéer och möten med team som är potentiella inkubatorföretag.
  • Inom ramen för vårt program SPG Startup stötta startups med att utveckla och verifiera sina affärsidéer och affärsmodeller. I detta ingår bland annat att stötta företagen i att samla insikter och kunskap genom intervjuer och skrivbordsundersökning, samt i framtagande av prototyper och pitchmaterial.
  • Inom ramen för vårt program SPG Summit stötta startups i att finansiera, produktutveckla, lansera och sälja nya produkter och tjänster. Detta omfattar bland annat arbete med bolagsstruktur, ekonomi och finansiering, produkt- och tjänsteutveckling, design, varumärke och identitet, team och kompetens, hållbarhet, immateriella tillgångar, PR och marknadsföring samt försäljning.
  • Stötta startups vid exit från inkubatorprogrammen.
  • Bidra i genomförande av event och andra aktivister.
  • Bidra till att skapa goda och långsiktiga relationer med relevanta samarbetspartners både regionalt, nationellt och internationellt.
  • Presentera inkubatorn och Science Park Gotland vid olika event etc.

Det här är du! 

Science Park Gotland är en dynamisk verksamhet, där en strävan mot att vara bättre än igår är en självklarhet! För att trivas hos oss behöver du tycka om ett högt tempo, med varierande uppgifter som utgår från verksamhetens uppdrag. Du vet att ordning, reda och struktur är viktigt för att utföra ett bra arbete.

Vi ser gärna att du som söker uppfyller flera av önskemålen nedan:

– Har relevant högskoleutbildning.
– Har entreprenörs-/startuperfarenhet
– Gärna arbetat med business-case eller motsvarande
– Arbetat med finansiering av företag i någon form.
– Arbetat med utveckling av nya produkter eller tjänster samt försäljning
– Arbetat med lansering och kommunikation av nya produkter eller tjänster.
– Har förståelse och erfarenhet av digitala och fysiska värdekedjor
– Har erfarenhet inom områden som bolagsstruktur, design, varumärke och identitet, team och kompetens, hållbarhet, immateriella tillgångar samt PR och marknadsföring
– Är en positiv ”doer” som inte är tvekar att hjälpa till där det behövs och som kan arbeta både självständig och tillsammans med andra
– Har lätt för att knyta nya kontakter och tycker om att skapa samarbeten
– Har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska.

Mer om den intressanta tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med provanställning om sex månader. Tillträde enligt överenskommelse med marknadsmässig ersättning. Inspirerande arbetsmiljö på en magisk plats, Gotland. Science Park Gotland leds av Julius Bengtsson en jordnära och nytänkande ledare på ön. Science Park Gotland är en vital spelare i samhälls- och näringslivsdebatten på Gotland.

Hur du ansöker

Är du vår nya kollega? Sök så snart du har möjlighet, urvalsprocessen sker löpande. Du söker tjänsten genom att mejla CV och personligt brev till julius.bengtsson@scienceparkgotland.se.

Sista ansökningsdag 15 juni. Tillträde vecka 33 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Julius Bengtsson på 0732 – 31 79 31 eller julius.bengtsson@scienceparkgotland.se.

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Science Park!