Riskstrateg på Trafikverket

Välkommen att söka jobb hos oss som Riskstrateg. Vi vill ha din ansökan senast den 8 mars.

Som Riskstrateg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Du utgår från Göteborg eller Malmö

Om jobbet

-”Sist Sverige byggde en ny stambana var för ca 150 år sen, så det vi gör nu är ju spännande och nytt! Som riskstrateg i Nya Stambanor får du vara med och bygga järnvägshistoria och ditt bidrag behövs för att vi ska klara vårt uppdrag med att säkerställa att vi tillämpar en god riskhantering. Du kommer att ha kontakt med många olika personer och yrkeskategorier inom organisationen, alla med sin unika kompetens, så man kommer att lära sig mycket samtidigt som man har väldigt kul”, berättar enhetschef Danny Huerta.

Som riskstrateg inom Nya Stambanor kommer du bistå ledningen i att samordna, följa upp, analysera, rapportera och driva på utvecklingen av intern styrning och kontroll inom riskhantering. Det innebär bland annat att säkra att riskhantering integreras, implementeras och tillämpas i Nya Stambanors alla verksamhetsdelar såsom planering och utförande men också ta fram verksamhetsanalys och upprätta beslutsunderlag till ledningen gällande risker. Du kommer därmed arbeta nära ledningsgruppen inom avdelning Verksamhetsstyrning samt Nya Stambanor. Tjänsten innebär även att ge vägledning och agera stöd till chefer och specialister i verksamheten i kompetensområdet vid behov.

Riskstrategen ansvarar för att arbetssätt och förvaltning av styrande dokument för integrerad riskhantering inom Nya Stambanor efterlevs samt för att utbilda och driva förbättringsåtgärder.

Du kommer att representera Nya Stambanor i Trafikverkets risknätverk och samarbeta med övriga riskstrateger inom andra verksamhetsområden. Därutöver deltar du i aktuella nätverk samt leder och samordnar riskspecialister inom området riskhantering.

Resor i Sverige ingår i tjänsten och en stor del av arbetet sker via Skype då våra medarbetare sitter placerade på flera orter.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har god problemlösningsförmåga vilket gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Viktigt för tjänsten är att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du en genuin samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Därutöver tar du gärna egna initiativ och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom riskhantering eller ett för tjänsten relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av kvalificerat riskarbete i en större organisation

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta strategiskt inom kompetensområdet
  • har erfarenhet av att leda, utveckla eller samordna komplexa processer eller projekt i en större organisation
  • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom väg och/eller järnväg i flera skeden (planering, byggande och avslut)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök senast 2021-03-08

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-08
Här ansöker du: ANSÖK

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Trafikverket!