Risk- och kvalitetsspecialist Norrbotniabanan

Som Risk- och kvalitetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du arbeta i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Norrbotniabanan är en ny kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå och projektet söker nu en specialist inom risk och kvalitet!

Du utgår från fantastiska Umeå!

I rollen som specialist inom risk och kvalitet i program Norrbotniabanan ger du vägledning och agerar stöd till främst program- och projektledningen men även till chefer och övriga medarbetare. Du verkar som en ambassadör för dina områden genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du är placerad i Umeå och du kommer att få vara med och forma rollen tillsammans med dina kollegor som jobbar med risk och kvalitet, så väl som de som jobbar med planering och säkerhet. Du kommer arbeta i programmets alla skeden, från planering till produktion.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Styra, stötta och samordna projekten med frågor rörande risk och kvalitet
  • Vara drivande i arbetet med att analysera och följa upp arbetet med risker och behandlingsplaner
  • Planera och leda workshops inom risk, både internt och externt
  • Delta i arbetet med upphandlingar och följa upp ställda krav gentemot kontrakterade leverantörer
  • Utbilda och vägleda i Trafikverkets ledningssystem och processer

Du är anställd på den centrala enheten Riskhantering och tillsammans med dina kollegor som finns i andra program deltar du i arbetet att förbättra och utveckla riskhanteringen inom Verksamhetsområdet Stora projekt. Det finns även möjlighet att delta i Trafikverksgemensamma arbeten inom risk och kvalitet så som arbetsgrupper och förvaltning.

Kvalifikationer

För att trivas i den här rollen ska du vara van vid att arbeta självständigt med dina frågor och du har ett driv och en förmåga att få saker och ting gjorda. Du är trygg i din yrkesroll och vågar utmana verksamheten med nya lösningar på problem. Rollen innefattar också många olika interna men även externa kontakter, så din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer är viktigt.

För att lyckas i detta uppdrag på Norrbotniabanan bör du ha:

  • en universitets- eller högskoleutbildning inom risk och/eller kvalitetsledning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet av riskhantering, kvalitetsledningsarbete alternativt projektledning av större projekt

Vi ser det som meriterande om du har:

  • erfarenhet från anläggningsbranschen och/eller stora organisationer
  • erfarenhet av verksamhetsstyrning, ledningssystem, processer och revisionsverksamhet (t. ex. leverantörsuppföljning)

Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och i viss mån engelska ser vi en fördel med att du är bekväm i båda språken.

B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

Övrig information

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype vecka 13, andra intervjun kommer att förmodligen ske på plats på Norrbotniabanan.

Frågor om tjänsten på Norrbotniabanan hänvisas till rekryterande chef Jenny Holm: 010-123 51 74 alternativt till stabsansvarig på Norrbotniabanan Sten Ek: 010-123 67 53.

Ansök senast 18:e mars

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-18. Här ansöker du: Ansökan (heroma.se)

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Trafikverket!