Redovisningsekonom till Slitevind

Är du en kommunikativ och lösningsorienterad ekonom som är bosatt på Gotland, eller har du kanske länge längtat efter att flytta dit? Har du samtidigt lätt för att samarbeta i det lilla företaget med allt vad det innebär, och ser spänt på en möjlighet där du får växa tillsammans med bolaget? Nu har du chansen!

Vi söker nu en självgående och ansvarstagande redovisningsekonom till Slitevind, där du kommer att arbeta operativt med ekonomin för Slitevinds enskilda dotterbolag. Vi söker därav dig som uppskattar variation och flexibilitet i ditt arbetssätt, och som ser positivt på möjligheten att utvecklas i rollen. Att du har ett öga för siffror är lika självklart som att du trivs som mest när du får socialisera dig på arbetet, och du ser gärna att du får möjligheten arbeta i en organisation som präglas av entreprenörskap och ansvarstagande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Slitevinds kontor i Visby, och möjligheten till att arbeta heltid eller deltid finns.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att inkludera:

 • Löpande redovisning
 • Månads- och kvartalsrapportering
 • Avstämningar och förberedande bokslutsarbete
 • Hantering av moms och skatt
 • Övriga arbetsuppgifter av administrativ karaktär

Vi söker dig som…

 • Har dokumenterad erfarenhet av ekonomi såsom löpande redovisning, periodrapportering samt förberedande bokslutsarbete.
 • Besitter förståelse för resultat- och balansräkningar.
 • Är en god kommunikatör i både tal och skrift på svenska samt engelska, där du är bekväm med att exempelvis rapportera mot engelsktalande kunder.
 • Det är meriterande om du innehar relevant akademisk examen med ekonomisk inriktning, men ej ett krav.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet/förståelse för koncernredovisning, men ej ett krav.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet/kunskap kring lönehantering och arbetsgivardeklaration, men ej ett krav.
 • Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet av Fortnox, men ej ett krav.

Om Slitevind AB

Slitevind AB (publ), noterat på Nasdaq First North Growth Market, har sedan starten 1992 bedrivit en målmedveten utveckling inom området förnybar energi och är idag en ledande aktör inom miljövänlig elproduktion.

Slitevindkoncernen äger driftsatta vindkraftverk till ett bokfört värde om cirka 800 Mkr. Bolaget befinner sig i en tillväxtfas och har sedan 2015 ökat den årliga produktionen från cirka 75 GWh till dagens cirka 400 GWh. Ca 40% av anläggningarna ligger på Gotland, resterande anläggningar i övriga delar av Sverige samt en anläggning i Finland. Fokus för verksamheten ligger på att successivt utveckla och utöka produktionskapaciteten genom nyinvesteringar och förbättringsarbeten på existerande anläggningar. Slitevind har både visioner, kompetens och ägare att nu ta ytterligare ett steg i att vara en ledande aktör på vindkraftmarknaden.

Har vi fångat ditt intresse? – Ansök via de runda knapparna bredvid annonsen!

Du ansöker via vårt rekryteringssystem och anger ”Redovisningsekonom, Slitevind” på första sidan när du ansöker. Om du har några frågor är du välkommen att skicka ett mejl till ansvarig rekryterare: tilde.belin@4potentials.com

Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför skicka in din ansökan redan idag!

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.