People Business Partner till Scania Sverige AB

Är du en driven HR profil som trivs med att arbeta nära verksamheten och stötta affären? Har du förmågan att arbeta självständigt och samtidigt samverka i olika team både nära och på distans? Vår vardag handlar om att stötta ledare och medarbetare i att representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av vardagen.

Scania Sverige växer och vi söker nu ytterligare en People Business Partner till vårt team. Scania Sverige har driftställen på flera orter i landet vilket innebär en möjlighet att sitta på olika ställen och även om merparten av arbetet går att hantera digitalt så ser vi att man är ute i verksamheten med regelbundenhet vilket innebär en del resor.

Vi är idag ett HR team på en personaldirektör och tre People Business Partners som tillsammans arbetar med HR-stöd för drygt 800 medarbetare fördelat på 5 regioner. Utöver renodlat HR-stöd har gruppen även två personer som arbetar med Kompetensutveckling för hela Scania Sveriges nätverk. I teamet finns även en Arbetsmiljökoordinator och en Projektledare som driver vårt projektkontor.

Arbetsområde
Som People Business Partner kommer du att arbeta både operativt och strategiskt med ett brett HR perspektiv. Du arbetar tätt ihop med den region du ansvarar för, som dedikerad resurs och fungerar som ett stöd till chefer och medarbetare i bl.a. rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö, lönesättning, rehabilitering, kompetensutveckling, organisationsutveckling, ledarutveckling och övriga personalfrågor.  

I denna roll ingår även att arbeta i olika HR- och verksamhetsutvecklingsprojekt för hela Scania Sverige, t ex implementering av HR-metoder, verktyg, system, facklig samverkan mm.

För närvarande stöttar vi verksamheten inom region Stockholm, Uppland, Syd, Väst, Gävleborg och Dalarna. Vi ser med fördel sökande från våra norra regioner (Stockholm och norrut)

Din profil
Du har en examen inom HR området och flera års arbetslivserfarenhet inom HR, alternativt tidigare arbetat som verksamhetschef med ett stort HR intresse. Du känner dig trygg i arbetsgivarrollen och har erfarenhet av HR arbete/processer såsom kompetensutveckling, rekrytering, Employer Branding, rehabilitering, förhandling/arbetsrätt och lönehantering.

Tidigare erfarenhet och kunskap kring förändringsarbete, ledarskapsutveckling och teambuilding är meriterande.

Arbetet är självständigt med många kontakter såväl internt som externt. Du har lätt för att skapa goda relationer, är nyfiken och drivande samt känner ett starkt engagemang för personalfrågor. Som person är du driven, har integritet och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift samt en vilja att utveckla HR-arbetet för att stödja affären.

Arbetet sker på svenska men vi ser gärna att du har en god nivå på både svenska och engelska i tal och skrift då utvecklingsvägarna finns både i Sverige och Globalt.

Ytterligare information
För mer information kontakta Camilla Sjödin, Personaldirektör telefon 010-706 64 80.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och intervjuer kan se under ansökningsperioden och sista ansökningsdag är 22 mars.
Välkommen med din ansökan redan idag ! 

HÄR ANSÖKER DU: SCANIA CV AB | People Business Partner till Scania Sverige AB (reachmee.com)

 

vvv

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!