Nordic Brand Manager till Henkel – Stockholm

Har du erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och är redo för att ta nästa steg i din karriär? Henkel Norden AB söker nu en ny Nordic Brand Manager för att stärka sin marknadsavdelning i Norden. Henkel söker dig som vill utvecklas tillsammans med deras fantastiska team och som vill ta deras varumärken till nya höjder!
nn
nn
Dina ansvarsområden

I dina ansvarsområden så kommer du att arbeta med utveckling och att implementera nordiska varumärkesplaner, utveckla varumärkesstrategin i linje med den internationella marknadsföringsstrategin. I arbetet så ingår även att leda planering av varumärkeskommunikationsstrategin och olika varumärkesaktiviteter. Du kommer att utveckla presentationer och presentera dessa internt för försäljning såväl externt till nyckelkunder. Du kommer även koordinera och genomföra aktiviteterna enligt tidslinje och budget.

En viktig del i ditt arbete är att leda lanseringar av nya produktintroduktioner på den Nordiska marknaden tillsammans med globalt och lokalt team.
nn

Du kommer även att

 • Arbeta i nära samarbete med andra affärsfunktioner såsom Försäljning, Supply Chain och Efterfrågeplanering för att styra nylanseringar eller portföljunderhåll i tid.
 • Utveckla BTL- och POS-implementationer tillsammans med Category Marketing Manager.
 • Identifiera, kortfatta och implementera relevant marknadsföringsundersökning för konsumenter för att säkra att beslut är gjorda på insikter och fakta.
 • Övervaka portföljens prestanda och identifiera nödvändiga åtgärder vid  behov.
 • Övervaka marknaden, kategorin och relaterade trender och initiera relevanta initiativ i linje med miljöskanningen.
 • Utvärdera och definiera produktprissättning i nära samarbete med försäljningschefen.
 • Underhålla och förbättra varumärkeswebbplatserna.
 • Administrera och se till att investeringar är i enlighet med definierad budget.
 • Underhålla produktportföljen och relaterade marknadsföringstexter samt material. Även svara på ad hoc frågor om produktportföljen.

nn
Vi söker dig

Som person är strukturerad, noggrann och ansvarsfull. Du njuter av variation på arbetsplatsen och samarbetar väl med teamet och trivs med det individuella arbetet. Vi ser även att du är resultatinriktad och har en analytisk höjd som inger förtroende och som klarar av att utveckla ekonomiska kalkyler i Excel. Tidigare erfarenhet inom digital marknadsföring är meriterande.
nn

Vi har som krav

 • Högskoleexamen, gärna inom marknadsföring.
 • 3–5 års arbetslivserfarenhet inom Brand Management eller liknande (såsom Product Management eller Marketing Management).
 • Behärskar svenska och engelska flytande mycket väl. Andra nordiska språk är meriterande.
 • Är en vass Projektledare med vana att strukturera arbetet och projekten i nära samarbeten.

nn
Har vi fångat ditt intresse? – Ansök via de runda knapparna bredvid annonsen!

Du ansöker via vårt rekryteringssystem och anger ”Nordic Brand Manager till Henkel – Stockholm” på första sidan när du ansöker.

Vi hanterar ansökningar och intervjuer löpande. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lisa Karlbom, telefon 070-768 45 88 eller mail lisa.karlbom@4potentials.com

nn
Om Henkel

Henkel finns i Norden med alla tre divisioner och har sitt nordiska huvudkontor i Stockholm, lokala organisationer i Danmark, Finland och Norge samt en fabrik i Norrköping som levererar det senaste inom limteknik.

Henkel arbetar globalt med en välbalanserad och diversifierad företagsportfölj. Företaget har ledande positioner inom sina tre affärsenheter med både industri- och konsument företag tack vare starka varumärken, innovationer och teknik. Våra varumärken står för hög kvalitet och innovation och värderas högt på marknaden av såväl konsumenter som industrin. Henkel Adhesive Technologies är världsledande inom lim marknaden – i alla industrisegment världen över. Bland deras tvätt och rengöringsmedel och skönhetsvårds företag har Henkel ledande positioner inom många marknader och kategorier runt om i världen. Henkel grundades år 1876, idag kan Henkel se tillbaka på mer än 140 år av framgång.

Läs mer om Henkel HÄR

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.