Marknadschef / VD Gotlands Elförsäljning AB – Gotlands Energi – Geab

Att jobba i energibranschen innebär att du får vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap
En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Geab, som är en del av Vattenfallkoncernen, ska ge förutsättningar för ett hållbart Gotland och vi är fast beslutna att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation. Klimatet är vår mest spännande utmaning inför framtiden. Tillsammans kan vi göra skillnad och vi behöver dig för att nå dit.

 

Din roll
Då nuvarande marknadschef Geab och VD för dotterbolaget Gotlands Elförsäljning AB är utsedd till VD för moderbolaget Gotlands Energi AB så öppnas nu möjligheten för dig som vill leda elhandelsbolaget och Geabs marknadsavdelning. Som marknadschef leder du en grupp bestående av 18 personer fördelat på kundservice, administration, kommunikation, rådgivning och försäljning. Kundservice har en egen gruppchef som rapporterar till dig. Bolaget Gotlands Elförsäljning AB har inga egna anställda utan köper sina tjänster ifrån Geabs marknadsfunktion. Som VD rapporterar du till en egen styrelse för bolaget. Elektrifiering är nyckeln i den energiomställning som nu sker i samhället och i takt med ökad efterfrågan så krävs också ett ledarskap som formar affärerna och vårt sätt att möta kunderna i den omställningen. Här får du en nyckelroll!

 

Dina arbetsuppgifter

 • Leda, inspirera och motivera en grupp bestående av 18 medarbetare.
 • Utveckla och följa upp Geabs affärer såsom elhandel, fjärrvärme, solceller, laddlösningar för bilar, fiber, IoT samt andra energirelaterade produkter och tjänster.
 • Fortsätta arbetet med att bygga relationer på Gotland för att vårda och vidareutveckla varumärket.
 • Ansvara för externkommunikation och sponsringssamarbeten.
 • Vara talesperson gentemot media
 • Ingå i Geabs koncernledningsgrupp.
 • Som VD ingår att
  • – Arbeta för och rapportera till bolagets egna styrelse
  • – Ha kunskap om och utveckla elhandelsaffären
  • – Arbeta med ekonomisk rapportering och uppföljning
  • – Analysera och förstå risker för bolaget
  • – Fatta affärsbeslut för bolaget

 

Vi söker dig som har

 • Akademisk examen inom ekonomi, marknadsföring eller annan relevant utbildning.
 • Flera års erfarenhet av att leda medarbetare i rollen som chef, gruppledare eller projektledare.
 • Profil som är affärsorienterad, tydligt motiverande och entusiasmerande ledare
 • Förmåga att omvandla en marknads- och försäljningsplan till operativa åtgärder
 • Vana av att bygga relationer och ha en naturlig mediavana
 • Som medarbetare och ledare är du förtroendeingivande, trygg, kreativ, positiv och du har en exceptionell förmåga att skapa resultat genom att både sänka kostnaderna och även att öka intäkterna. Du är duktig på att få med dig teamet

.

Du gillar mixen av ledarskap, affärsutveckling och att ta en aktiv roll i samhället. Du har en naturlig fallenhet att bygga relationer med såväl dina medarbetare, kollegor som med kunderna och andra intressenter i samhället. Den strategiska förmågan är viktig liksom förmågan att kunna prioritera och leverera resultat utifrån givna förutsättningar. Du ska kunna omsätta ditt ledarskap i konkreta aktiviteter som leder oss fram mot visionen till ett fossilfritt liv inom en generation här på Gotland.  Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och vet hur du ska anpassa kommunikationen och formulera budskap för olika målgrupper, kanaler och syften. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där du utövar ett ledarskap utifrån Geabs värderingar – Öppen, aktiv, positiv och med fokus på säkerhet/arbetsmiljö.

 

Vi erbjuder en unik möjlighet på Gotland
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. På Geab jobbar olika yrkesgrupper och generationer sida vid sida. Vi utformar arbetsförhållanden och anställningsvillkor för att underlätta för medarbetare att kombinera arbete, privatliv och föräldraskap. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort
Tjänsten är placerad i vackra Visby. Vårt kontor ligger ca 1,8 km från Visby Centrum.


Välkommen med din ansökan
Ansökningstiden har löpt ut officiellt. Sista dag att ansöka var den 20/6. Men är du mycket nyfiken på rollen kan du alltid kontakta Oskar nedan. Just nu pågår intervjuer i processen – men GEAB är alltid nyfikna på sökande – så känner du att du är mycket intresserad och tror du har en adekvat profil så kan du alltid kontakta Oskar. 

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall. Urval och intervjuer sker efter slutdatum. GEAB kommer även samarbeta kring urval med 4potentials.

Välkommen med din ansökan!

 

Här ansöker du:  oskar.lindehejd@geab.vattenfall.se

 

Information och frågor
Att arbeta inom Geab innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef: Oskar Lindehejd 0498-28 52 81. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare: Johan Macdonald, 073 – 085 27 63

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till GEAB!