Lantmännen Lantbruk söker HR Business Partner till Malmö

Motiveras du av att arbeta nära verksamhet och chefer för att tillsammans utveckla och driva HR-arbetet?  Har du tidigare erfarenhet av rollen som HR Business Partner eller motsvarande? Vi söker nu en HR Business Partner till vårt HR team på Lantmännen Lantbruk, som är en viktig del av Lantmännens värdekedja där vi tillsammans tar ansvar från jord till bord. Vi söker dig som har, precis som vi – Business in mind and people at heart. 

 

Det här kommer du att göra 

Som HR Business Partner på Lantmännen Lantbruk har du en mångfacetterad roll som innefattar en rad olika ansvarsområden på både operativ och strategisk nivå. Din huvudsakliga uppgift är att fungera som affärspartner och erbjuda kvalitativt HR-stöd till våra chefer inom området Operations, alltså produktion och varuflöde. Detta omfattar att arbeta med frågor inom arbetsrätt, facklig samverkan, hälsa och säkerhet, lön och kompensation, medarbetarutveckling, samt ledarskaps- och organisationsutveckling. Du kommer att arbeta i Workday där vi ständigt utvecklar våra processer.   

Du stöttar, coachar och utmanar de chefer du arbetar med för att främja ett effektivt och hållbart ledarskap, vilket bidrar till verksamhetens och affärernas utveckling. Dessutom har du en betydelsefull roll i ledningsgruppen för Operations, där du bidrar med HR-perspektivet i strategiska diskussioner och beslut.  

Hälsa och säkerhet, samt en god arbetsmiljö, är av yttersta vikt för oss på Lantmännen och du kommer vara ansvarig för våra processer kopplat till detta. Du kommer få vara med och driva en koncernövergripande satsning som genom olika initiativ ska främja vår kulturresa med fokus på hälsa och säkerhet och omtanke om varandra. Vår vision är “ I-You-We, Healthy & Safe –​​​​​​​ Every day”. 

Du ingår i ett professionellt, roligt och stöttande team, som präglas av samarbete. Vi värdesätter varandra och strävar efter att varje individ ska få vara sig själv. Vi delar gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet, och vi hjälper varandra att lyckas! 

Du är placerad i Malmö och rapporterar till CHRO på Division Lantbruk. Resor för att besöka anläggningar förekommer.  

Några av våra medarbetare

Maja Johansson
ERP Cloud Specialist
”Lantmännen är ett företag med möjligheter till utveckling, trevliga lokaler och härliga kollegor! Vi är inne i en spännande transformeringsresa mot molnteknik, en viktig del i resan mot innovation.”

Sven Hellberg
Ansvarig utveckling & optimering
”Lantmännen är ett företag där det finns stora möjligheter att växa, utvecklas och göra karriär.”

Molly Sandberg
Affärscontroller
”Lantmännen är ett spännande företag som engagerar. Vardagen är omväxlande vilket bidrar till ständig utvecklig. Inget år är det andra likt.”

Sebastian Olsson
Växtodlingssäljare & Produktspecialist E-handel
”Genom att jobba på Lantmännen är jag med och bidrar till den viktiga utvecklingen av svenskt lantbruk.”

Kvalifikationer

 

Det här behöver du för att lyckas och trivas: 

 

Du har 

  • Minst 3 – 5 års erfarenhet från en liknande roll, gärna från ett större bolag/koncern. Det är meriterande om du har jobbat med blue collar-medarbetare. 
  • Relevant universitetsutbildning inom HR eller närliggande området. 
  • Kunskaper i svensk arbetsrätt samt erfarenhet av att stötta chefer i olika personalärenden såsom misskötsamhet och rehabilitering.  
  • Varit med och drivit processer inom arbetsmiljöområdet. 
  • Gärna kunskap inom talent management och ledar- och organisationsutveckling. 
  • Goda kunskaper både skriftligt och muntligt i såväl svenska som engelska. 

Du är 

  • Affärsmässig och har förmågan att koppla valda strategier och prioriteringar inom verksamheten till den dagliga verksamheten. 
  • Flexibel och uppskattar en föränderlig och tempofylld miljö. 
  • Självgående, initiativtagande och bekväm med att ta egna beslut. 
  • Prestigelös och ödmjuk. Vi har en vänlig och öppen kultur på Lantmännen som vi är väldigt stolta över. 

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord. 

 

Vi erbjuder dig 
En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan – från jord till bord. Vi har fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden. 


Låter det intressant? 

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 2/8. I din ansökan har du möjlighet att addera ditt CV eller LinkedIn-profil. 

För en mer objektiv och inkluderande rekryteringsprocess tar vi inte emot personligt brev utan ber dig istället att besvara urvalsfrågor som är relevanta för tjänsten. I rekryteringsprocessen ingår både psykometriska tester och kompetensbaserade intervjuer, med syfte att främja en rättvis utvärdering för alla kandidater. På Lantmännen är det viktigt att alla har lika möjligheter till anställning och utveckling i koncernen. 

Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist, Matilda Olbin på matilda.olbin@lantmannen.com Vi ser fram emot din ansökan! 

 

 

Om företaget

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter cirka 70 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, Scan, Korvbrödsbagarn, GoGreen, FINN CRISP och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.

 

Matilda Olbin | Kontaktperson

Ansök nu

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!