Lantmännen Fastigheter, CFO, Malmö

Lantmännen Fastigheter, en av Sveriges främsta aktörer inom fastighetsbranschen, söker dig som delar vår passion för effektiva och lönsamma fastigheter. Är du en erfaren CFO med erfarenhet från branschen och vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa – från jord till bord – då kan det vara just dig vi söker!

Hos oss får du möjligheten att vara en del av en dynamisk organisation och bidra till utvecklingen av våra 150 fastigheter på 80 orter och en sammanlagd lokalyta på ca 1,3 miljoner kvadratmeter, vilka utgör hjärtat av vår verksamhet. Drygt hälften av lokalerna hyrs ut internt inom Lantmännenkoncernen och övriga till externa hyresgäster. Vår affärsidé är att tillsammans med våra kunder skapa värde genom förvaltning, förädling och aktivt arbete med fastighetsportföljen. Vi utvecklar fastigheter för kontor, handel, samhällsfastigheter (i det delägda bolaget Lanthem) och produktion samt bostadsprojekt i attraktiva lägen. Visionen är att vi med hög lönsamhet ska utveckla vårt fastighetsbestånd för långsiktigt ägande och skapa mervärde för våra kunder.

Det här kommer du att göra

Som CFO på Lantmännen Fastigheter kommer du att ha det övergripande ekonomiska ansvaret för cirka 30 fastighetsbolag inom koncernen, samt Lantmännens pensionsstiftelse och ett J/V med fem bolag. Du ansvarar för ett team med fem direktrapporterande medarbetare där ni arbetar med månads-, tertial- och årsbokslut samt årsredovisningar. Tillsammans med controller kommer du att driva prognos- och budgetarbete där du ansvarar för uppföljning och avstämning till VD och koncernledning. Du kommer även att vara ansvarig för den finansiella delen vid försäljningar och förvärv.

Som CFO ingår du i Lantmännen Fastigheters ledningsgrupp och blir en viktig del av vårt team, där din insats gör skillnad för vår framgång. Du är placerad i Malmö och rapporterar till CEO Lantmännen Fastigheter.

Några av våra medarbetare

Åsa Österman
Head of IT PMO
”I’m both proud and enjoy working at Lantmännen. Here we encourage personal growth and internal mobility, which means there are many professional development opportunities within the Group.”

Henrik Nilsson
Sustainability Manager
”Lantmännen is a place where we focus on putting our strategies into actions and make the changes happen.”

Roberto Falchi
Category Manager Professional Services & Business
”What I love about working at Lantmännen, is that it is a large international company but with a strong local presence and a human touch.”

Ellika Svensson Svenungsson
Project Manager Farming of the Future
”Here I have the opportunity to grow as a person and contribute to the development of Swedish agriculture, which I’m proud of.”

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • En akademisk examen inom ekonomi.
  • Erfarenhet från en liknande roll som ekonomichef/CFO inom fastighetsbranschen.
  • Erfarenhet och goda kunskaper i koncernredovisning, fastighetsredovisning, anläggningsredovisning, moms- och skattefrågor inom fastighetsområdet.
  • Erfarenhet av personalansvar.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Du är:

  • En positiv ledare som med ett situationsanpassat ledarskap motiverar och entusiasmerar dina kollegor och medarbetare att framgångsrikt nå individuella och gemensamma mål.
  • Proaktiv och strukturerad med en förmåga att planera och genomföra dina arbetsuppgifter metodiskt. Du säkerställer kvalitet, effektivitet och noggrannhet i varje steg av ditt och teamets arbete.
  • Självgående och har modet att fatta självständiga beslut när det krävs. Din beslutsamhet är en nyckelfaktor för att driva framgångsrika initiativ.
  • Prestigelös och kunskapsdelande. Du främjar ett teamorienterat arbetsklimat och ser det som en självklarhet för att bidra till organisationens framgång.
  • Relationsskapande och etablerar och utvecklar effektiva och positiva arbetsrelationer till andra.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan – från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 14/4. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen och länka till din LinkedIn-profil. Vi tar inte emot personligt brev utan ber dig istället att besvara urvalsfrågor som är relevanta för tjänsten, detta för en mer objektiv och inkluderande rekryteringsprocess. Om du har några frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acqusition Specialist Johanna Leijon, johanna.leijon@lantmannen.com.

 

Om företaget

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 60 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.

 

Johanna Leijon | Kontaktperson

ANSÖKAN

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Lantmännen!