Kvalificerad inköpare med inriktning stora projekt, Trafikverket

Du arbetar i ett varmt och inkluderande klimat med ett 20-tal engagerade kollegor som sätter stolthet i att stödja varandra. Med din goda affärskompetens får du i dina upphandlingsärenden vara drivande i alla skeden från affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring. Du jobbar med inköpsstrategier, utvecklar leverantörsmarknaden, genomför upphandlingar och ser till att Trafikverkets inköp och upphandlingar sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt.

I vardagen ligger ditt fokus på att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter avseende investeringar och underhåll av väg och järnväg. Du är delaktig i utvecklingen av våra interna processer, t.ex. nationellt kategoristrategiarbete. Du arbetar med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling, samt genomför marknadsdialoger med leverantörer i syfte att identifiera och utveckla nya affärs- och upphandlingsmodeller för att främja innovation och utveckla anläggningsbranschen.

”Jag som kommer att bli din chef heter Pelle Hovland och jag förutsätter att mina medarbetare är självgående och ansvarstagande. Det innebär att jag alltid kommer att finnas tillgänglig för dig och övriga medarbetare men jag kommer inte att hänga över din axel för att kontrollera vad du gör”

Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana väg för din framgång erbjuder vi en modern arbetsplats i Solna där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och tillåtande kultur. Du ges möjlighet till ett flexibelt arbetsliv och kan givetvis förlägga viss del av arbetstiden på distans.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som kvalificerad inköpare behöver du ha följande personliga egenskaper:

 • Förmåga att kommunicera och förmedla information på ett förtroendeskapande sätt
 • God relationsbyggare som kan bygga nätverk men också vårda och driva befintliga nätverk
 • Resultatinriktad med förståelse för olika behov inom organisationen som kräver att man är lyhörd och prestigelös
 • Strukturerad och analytisk

Vi söker dig som har

 • Universitets- eller högskoleexamen om 180 hp (120p) med inriktning mot, eller i kombination av, teknik, ekonomi, juridik alternativt har du annan utbildning i kombination med aktuell erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • Flerårig arbetslivserfarenhet med koppling till upphandlingsprocesser, exempelvis från en roll som inköpare/upphandlare, strateg, projekt/uppdragsledare eller jurist.
 • Erfarenhet av entreprenadjuridik AB/ABT/ABK samt AMA
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska, du ska kunna förstå och tolka texter med juridiskt innehåll och kommunicera med en stor bredd av individer
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i engelska

Det är meriterande om du har

 • Kunskaper i LOU/LUF
 • Erfarenhet av projekt- eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande
 • Erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom bygg- eller anläggningsbranschen alternativt industri eller energi
 • Ledarerfarenhet

Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 37-38.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Pelle Hovland (pelle.hovland@trafikverket.se), om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Placeringsort för tjänsten är Solna. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

Sök tjänsten

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!