Kreditchef till Marginalen Bank

Är du idag Kreditchef med gedigen erfarenhet och kunskap kring konsumentkreditgivning och företagsfinansiering? Vill du arbeta i en organisation som värdesätter ditt driv och din professionalism? Motiveras du av att arbeta i en modern verksamhet som digitaliserar och automatiserar processer? Då ser vi gärna att du läser vidare…

Som Kreditchef leder du vår kreditavdelning med ca 18 personer där du har två direktrapporterande ledare och 3 seniora specialister. Du ansvarar för vidareutvecklingen och förvaltandet av en stark kreditkultur med välutvecklade kreditprocesser som stöder en sund kreditgivning inom banken. Du arbetar nära såväl affärsverksamheten som bankens olika stödfunktioner och rapporterar till bankens VD.

Ett urval av dina kommande arbetsuppgifter…

  • ansvar för att bankens kreditverksamhet bedrivs enligt av styrelsen fastställd kreditpolicy och kreditinstruktion
  • implementera av styrelsen fastställd kredit- och riskstrategi samt säkerställa dess efterlevnad genom utbildning, kontroll och uppföljning
  • ansvar för att löpande fatta kreditbeslut enligt beslutsmandat
  • i egenskap av ordförande leda arbetet i bankens kreditkommittéer
  • föredragande för större kreditärenden i styrelsens kreditutskott
  • ansvar för att identifiera, rapportera och följa upp kreditrisker
  • löpande tillse att kreditregler och kreditprocesser är dokumenterade och förenliga med såväl interna policyer och instruktioner som extern lagstiftning och branschpraxis
  • säkerställa en god kvalitet och effektivitet i alla delar av bankens kreditprocesser
  • modellägare för kreditriskmodeller och för modeller som används vid kreditförlustreserveringar
  • ledaransvar vilket bland annat innebär att arbeta med teamets mål, utveckling och rekrytering.

Vem du är…

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet kring kreditgivning till privatpersoner och företag. Du har flerårig erfarenhet som Kreditchef och gillar att arbeta både operativt och strategiskt inom området. Vi ser att du har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av krav- och inkassoverksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kreditförlustreserveringar enligt IFRS 9.

Vi ser även att du har tidigare ledarerfarenhet med goda resultat.

Du är van att använda engelska som arbetsspråk och uttrycker dig väl både i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Som person besitter du stor personlig integritet samt är driven och initiativtagande. Du har god förmåga att se helheten och att prioritera.

 

Vad Marginalen Bank erbjuder dig…

Du kommer vara en viktig spelare i en prestigelös organisation där du får vara med och påverka processer och rutiner. Vi tänker nytt och utanför ramarna, är moderna, arbetar proaktivt och driver igenom fattade beslut. Vi ser till varje individ, dess unika förutsättningar och behov. Vi har en arbetsplats där medarbetarna känner stolthet, arbetsglädje och delaktighet. Vi erbjuder utveckling och flexibilitet för alla våra engagerade medarbetare.

Låter detta som något för dig, tveka då inte att kontakta oss.

Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Ansökan här: https://www.marginalen.se/om-marginalen/karriar/lediga-jobb/annons/?jobid=163658

Om verksamheten

Marginalen Bank Bankaktiebolag (publ) ingår i ESCO Marginalens konsoliderade situation, och står under Finansinspektionens tillsyn. Marginalen Bank erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster inom områdena låna, spara, kort, försäkring och pension. I koncernen ingår även Marginalen Core, som erbjuder företag och myndigheter tjänster inom Juridik, Inkasso, Ekonomiadministration och HR. Marginalen Bank är i sin tur ett moderbolag i koncernen som bildades i samband med att dotterbolagen Sergel Finans AB, Sergel Finans Oy samt Sergel Finans AS förvärvades från Telia Company i juni 2017. Finansbolagen äger och förvärvar kreditportföljer i respektive land. Marginalen Bank-koncernen har cirka 350 medarbetare fördelade på kontor i Stockholm, Borås och Sundsvall. Marginalen Bank ägs av moderbolaget Marginalen AB, är certifierat enligt ISO 9001:2015 och Marginalen Banks konton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Marginalen Bank!