Kalkylator på Habitek – ett drömjobb!

Habitek är en varm och lönsam aktör inom bygg, utemiljö och teknisk fastighetsförvaltning. Koncernen, som består av tre verksamhetsområden, verkar i Stockholmsområdet och har ett tydligt syfte: att människor ska kunna leva, bo och verka bättre – idag och i framtiden. Vi har funnits i 27 år, koncernen omsätter cirka 500 mkr (2020) och har runt 100 anställda, eller medskapare som vi säger. Hälften av våra medskapare är tjänstemän. Vårt kontor ligger i Nacka  Strand. Koncernen är i en god form. Delar av vårt överskott går till samhällsnytta, verklig nytta till de som behöver det på riktigt, det är vi stolta över.

Vi söker Kalkylator, antar du utmaningen?

På Habitek gillar ”laget” utmanande, lönsamma projekt och vi drivs av stolthet över tidigare framgångar samtidigt som vi strävar efter nya. Vi behöver nu förstärka organisationen med fler drivna och engagerade medarbetare. Habitek bygger nytt och bygger om, kontor, kommersiella lokaler och samhällsfastigheter samt via koncernbolagen, Utemiljö (trädgård, mark/anläggning) och Förvaltning (teknisk förvaltning) sköter vi om kunders fastigheter både inne och ute. Det går bra för oss, bland annat för att vi över tid är ett kompetent och tävlingsinriktat lag som drivs av lönsamhet, tillväxt och utveckling och självklart trivs vi med varandra, har roligt tillsammans och sätter alltid våra kunder i fokus.

Jobbet och vi

Tjänsten innefattar att ta fram anbudskalkyler och förbereda anbudsunderlag, ta fram sidoanbud samt alternativkalkyler, vidare förbereder och utför du kontraktsunderlag. I din roll arbetar du med offertförfrågningar likväl som att du utvärderar offerter och bevakar anbudsportaler. Du för statistik samt följer upp och kommunicerar resultat till den egna organisationen och har även ett ansvar för att vidareutveckla, organisera och förvalta kalkylarbetet. Du har en nära dialog med egna organisationen och med arbetscheferna som har det slutgiltiga ansvaret för projekten och det affärsmässiga ansvaret för anbuden. När vi vunnit ett anbud ansvarar du för att kalkylen överlämnas till projektorganisationen och att återkoppling sker till alla involverade parter. Vi arbetar i Wikells, Bluebeam, och Microsoft Office samt projektstyrningssystemet Byggsamordnaren.

Vi är ett engagerat, drivet och positivt lag som är måna om att hålla oss i framkant när det gäller kvalitet, hållbarhet och våra medskapares kompetens och utveckling. Vår kultur och våra spelregler är viktiga för oss och har är en stor del i vår framgångsresa. Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt under fritt eget ansvar och stora utvecklingsmöjligheter framåt.

Vem är Du?

Vi vill att du har flera års erfarenhet från rollen som Kalkylator. Du har god kunskap inom entreprenadjuridik, AB och ABT och är väl förtrogen med anbudsförfarande i enlighet med LOU. Som person är du noggrann, ansvarsfull, arbetar självständigt och kan prioritera även i stunder då det är högt tempo. Du är strukturerad och intresserad av siffror och affärer och tycker om att samarbeta med människor.  Vi söker dig som har en civil- eller byggnadsingenjörsutbildning eller motsvarande. Det är självklart för dig att arbeta med flera kalkyler och anbud samtidigt i olika stadier. Som person är du affärsmässig, ansvarsfull och engagerad i det du åtar dig och jobbar på ett ärligt, lönsamt, långsiktigt sätt. Du talar och skriver svenska flytande och du har god datorvana. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Är du dessutom social med ett starkt eget driv och har DET så kommer du både passa in och trivas hos oss och vi med dig! På Habitek tror vi att mångfald och olika erfarenheter bidrar till den kreativitet som krävs för att utveckla branschen. Vi värdesätter därför en jämn könsfördelning och vår ambition är att rekrytera medarbetare från olika bakgrunder för att representera samhället och våra kunder.

Välkommen med en ansökan

Låter det här som en intressant tjänst? Tveka då inte att skicka in CV och några rader om varför du är intresserad av tjänsten snarast möjligt till jobb@habitek.se Har du några frågor så är du välkommen att höra av dig till vår HR-chef Ulrika Ledmyr, 08-510 44 123.

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Habitek!