Junior Trade Finance Specialist – BillerudKorsnäs

Tänk om du kunde gå till ett roligt och utvecklande arbete där du samtidigt bidrar till en hållbar framtid? Vi rekryterar nu en Junior Trade Finance Specialist till vårt huvudkontor i Solna.

Om tjänsten
Som Junior Trade Finance Specialist arbetar du med att producera exportdokument på ett så effektivt och tidsbesparande sätt som möjligt. Du kommer vara en del av en exportdokumentavdelning med hög kapacitet och hög träffsäkerhet.

I tjänsten som Junior Trade Finance Specialist kommer du:

  • – Hantera dokumentinkasson och effektivisera processer kopplade till dokumentinkasson.
  • – Ansvara för rapportering till kreditförsäkringsbolag.
  • – Delta i arbetet med att optimera modellen för riskavtäckning, samt skapa en effektiv centraliserad hantering av Trade Finance instrument.
  • Granska remburser och möjliggöra direktpresentation genom att arbeta upp en hög andel rena remburser (>90%).
  • – Stödja Affären och Inköp gällande hantering av Trade Finance instrument.

Du är en del av vår Treasury avdelning och rapporterar till vår Global Trade Risk Manager. Du är placerad på vårt nya fräscha huvudkontor på Evenemangsgatan i Solna.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot ekonomi, ingenjör eller motsvarande. Erfarenhet av ekonomi, administration, exportdokumentation eller Trade Finance instrument är meriterande. Erfarenhet från andra exporterande bolag eller från bank är meriterande. Goda kunskaper i Engelska är ett krav. Franska eller andra språkkunskaper är också av intresse.  Du bör ha ett intresse av att förbättra IT-system och är en avancerad användare av Excel.

 

Personliga egenskaper

Som person är du effektiv och har hög arbetskapacitet. Du är även service-minded mot organisationen.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats och värdesätter en jämn könsfördelning.

Frågor?

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Ungerstedt, Global Trade Risk Manager, på telefon +46761134301 eller Malin.Ungerstedt@billerudkorsnas.com

Vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Josefin Ekholmer, Talent Acquisition Partner, på telefon +46722183662 eller Josefin.Ekholmer@billerudkorsnas.com.

Ansökningsinformation

Urval sker kontinuerligt, sista dag för ansökan är den 21 mars 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ange gärna att du såg annonsen via 4potentials .

___

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till BillerudKorsnäs!