IT Specialist inom Order to Cash – Billerud

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

Vi söker nu två IT Specialister inom Order to Cash

Billerud har nyligen påbörjat en större förflyttning inom Supply Chain och Order To Cash processen i syfte att effektivisera affärsprocesser med ett effektivt stöd från ett nytt modernt IT-systemlandskap. Till denna satsning söker vi nu två IT Specialister. Du kommer att arbeta inom IT Commercial Services på IT avdelningen och utgöra en aktiv del inom teamet. I tillägg till arbete inom Order to cashprogrammet kommer du också att ingå i ett agilt crossfunktionellt team där du arbetar med systemförvaltning av befintligt ERP system med att hantera affärskrav, koordinera vidareutveckling och övriga projektaktiviteter.

 

Du kommer vara placerad på något av Billeruds kontor i Karlsborg, Gävle, Skärblacka, Frövi, Gruvön eller på huvudkontoret i Solna.

 

Rollen är direkt underställd Manager IT Commercial Services.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Delta och utgöra en aktiv del i det crossfunktionella teamet inom ERP för att stödja den kommersiella verksamheten.
 • Delta och vara aktiv inom förflyttningsprogrammet för Order to cash.
 • Följ upp underhålls- och utvecklingsarbete avseende både interna och externa specialister inklusive kostnader, kvalitet och dokumentation.
 • Upprätthålla en aktiv och öppen kommunikation med chefer, förvaltningsavdelningar och användare för att säkerställa leverans av överenskomna behov.
 • Aktivt arbeta med egen kunskapsutveckling och fortbildning som tjänsten kräver.

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Service Specialist Order Management tror vi att du har

 • Relevant akademisk examen inom IT-området, systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet
 • Minst 5 års erfarenhet i något affärssystem primärt inom Supply Chain och Order to cash processen
 • Mycket god kunskap inom systemförvaltning
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Känna till metoder, modeller och ramverk inom agil systemutveckling såsom SAFe

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen gillar du att arbeta i team. Du har förmågan att på egen hand strukturera och planera ditt arbete utifrån dina egna mål samt behov och önskemål från verksamheten. Vi ser även att du arbetar noggrant, metodiskt med ett serviceorienterat förhållningssätt samt att du är nyfiken på att lära och självmant söker upp nya relevanta kunskaper och perspektiv.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Peder Björling, IT Manager Commercial Services på telefon 072 242 66 78 eller peder.bjorling@billerud.com.

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 11 Januari 2023.

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Varför oss?

 • Möjlighet att arbeta i en framåtsträvande IT organisation
 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
 • Utvecklings- och karriärmöjligheter
 • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy.
 • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard.
 • Utsedda till Talangföretag av 4potentials

 

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- & drogtest samt bakgrundskontroll.

 

Vi ser framemot din ansökan!

 

HÄR ANSÖKER DU:  https://www.billerud.se/karriar/lediga-tjanster2/apply?vid=2022-1586&lang=sv

Ange gärna att du är medlem i 4potentials när du ansöker! Och är du inte det så ansök gärna samtidigt till 4potentials via ansök knappen på 4potentials hemsida. Vi presenterar dagligen nya utmaningar inom IT området

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Billerud!