IT Service Specialist inom EDI

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!
Vi söker nu en IT Service Specialist inom EDI  

 

Vi söker en driven och engagerad individ till rollen som IT Service Specialist med specialisering på Electronic Data Interchange (EDI). I denna roll är du experten när det gäller EDI, en teknik som möjliggör säker och effektiv överföring av affärsdokument internt såväl som externt. Din roll är att säkerställa att våra EDI-baserade integrationer fungerar smidigt och att de är optimerade för att möta affärsbehov och överenskommelser med affärspartners.

Som IT Service Specialist EDI kommer du att arbeta i gränslandet mellan vår verksamhet och IT-avdelning, och du kommer att spela en avgörande roll i att mappa och bygga EDI-flöden för att effektivt integrera våra system med lager och kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

 • Delta och vara en aktiv del i det agila arbetssättet och inom det krossfunktionella teamet för förvaltning och vidareutveckling.
 • Utgöra den primära kontaktpunkten för att hantera eventuella problem eller avvikelser som uppstår i samband med EDI-processer.
 • Driva frågor knutna till EDI och fungera som en nyckelkontakt för verksamheten.
 • Arbeta nära med interna och externa parter för att implementera och optimera EDI-flöden.
 • Delta och vara aktiv i olika projekt för att förbättra och utveckla våra integrationer baserade på EDI.
 • Upprätthålla en aktiv och öppen kommunikation med chefer, förvaltningsavdelningar och användare för att säkerställa leverans av överenskomna behov.
 • Kontinuerligt arbeta med din personliga kunskapsutveckling och fortbildning för att säkerställa att du är uppdaterad med de senaste trenderna och bästa praxis inom EDI och IT-service.

 

Du kommer att bli en viktig del av Billerud IT Commercial Services med möjlig placering på någon av våra svenska enheter Gruvön, Skärblacka, Frövi, Gävle, Solna eller Karlsborg (Kalix).

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här.

Kvalifikationer

Vi letar efter någon som har en stark förståelse för både affärsprocesser och IT-system, och som kan navigera smidigt i gränslandet mellan dessa områden. För att lyckas i rollen som IT Service Specialist EDI ser vi att du har:

 

 • Relevant akademisk examen inom IT-området, alternativt motsvarande erfarenhet.
 • Några års tidigare erfarenhet av att arbeta primärt inom Supply Chain, Transport Management eller dylikt.
 • Mycket goda kunskaper inom EDI.
 • Mycket god kunskap inom systemförvaltning.
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska.

 

Även om teknisk kunskap är värdefull, är detta huvudsakligen en verksamhetsnära roll som fokuserar på att implementera och optimera EDI-flöden snarare än att vara djupt involverad i tekniska detaljer.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas och lyckas ser vi att du besitter förmågan att analysera och noggrann. Din förmåga att kommunicera är utmärkt, vilket gör att du kan skapa förtroendefulla relationer både inom och utanför IT-organisationen. Du trivs med att samarbeta och har lätt för att etablera goda samarbeten med kollegor, team, olika avdelningar och andra intressenter.

 

Att utmana status quo är något du inte drar dig för, och du tar dig an utmaningar med en nyfiken inställning. Dessutom har du en stark förmåga att skapa strukturer och planera arbetet utifrån verksamhetens behov.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peder Björling, Manager IT Commercial Services på peder.bjorling@billerud.com.

Vi undanber oss förslag från externa rekryteringspartners.

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-19 . Urval och tillsättning kan ske löpande i denna process – vi ser framemot din ansökan!

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Varför oss?

 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
 • Utvecklings- och karriärmöjligheter
 • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy.
 • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard.

 

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- & drogtest samt bakgrundskontroll. 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!