Internal Communications Specialist – Resurs

Är Resurs något för dig?
Vi ger dig en arbetsplats där engagemanget är stort och tempot högt med många duktiga ledare. För att bygga en miljö där idéerna kan slå gnistor rekryterar vi nyfikna och drivna människor som vi uppmuntrar med ansvar och stor frihet. Vi jobbar aktivt med ledarskap, hållbarhet, jämställdhet och är stolta över vår Resurs-anda som kännetecknas av samarbete, öppenhet och kundfokus. Med tydliga värderingar som grund vågar vi testa nya vägar som leder till ännu bättre tjänster för våra kunder.

Vi söker dig som brinner för storytelling och som vill vara med på resan att ta Resurs till nästa nivå som en kommunikativ organisation.
I rollen som Internal Communications Specialist ingår du i vårt nystartade Corporate Communications-team där du rapporterar till Corporate Communications Officer. Kontoret är i Helsingborg vid Väla Centrum.

Vad kommer du att arbeta med?
Som Internal Communications Specialist är ditt övergripande uppdrag att skapa en gemensam bild hos våra medarbetare och ledare kring koncernens fortsatta varumärkesresa, där fokus bland annat ligger på kommunikation kring vårt hållbarhetsarbete. Du kommer jobba operativt med att löpande planera och genomföra interna kommunikationsaktiviteter. Detta kombinerar du med att jobba strategiskt och leda interna kommunikationsprojekt på nordisk nivå.

Som en del i att ytterligare utveckla Resurs som en kommunikativ organisation ansvarar du för att ledare och medarbetare har tillgång till moderna, relevanta och effektiva kommunikationskanaler som bidrar till en meningsskapande informations- och kunskapsdelning inom vår organisation.

Tillsammans med dina kollegor i Corporate Communications-teamet, och i nära samarbete med kollegorna på vår HR-avdelning, skapar du målgruppsanpassat innehåll och delar i noga utvalda kanaler.

Du kommer vidare ansvara för att:

  • Ta fram intern kommunikationsstrategi och -plan på nordisk nivå
  • Initiera, projektleda och genomföra interna kommunikationsaktiviteter
  • Formulera budskap och skriva texter på svenska och engelska till olika interna målgrupper
  • Agera bollplank och bidra med strategisk kommunikationsrådgivning till chefer
  • Planera och genomföra interna kommunikationsaktiviteter vid eventuell kriskommunikation


Vem är du?
Du gillar att få det roliga att hända och det svåra att kännas enklare genom att skapa kreativa koncept som engagerar och lyfter internkommunikationen till nästa nivå. Du har ett proaktivt förhållningssätt och brinner för att vara uppdaterad med de senaste trenderna och skapa engagerande budskap som stärker Resurs varumärke, hos både befintliga och potentiella medarbetare.

Du har god erfarenhet av att leda större interna kommunikationsprojekt och kan arbeta självständigt på såväl operativ som strategisk nivå inom olika verksamhetsområden. För att lyckas i rollen är du en vass skribent som har lätt att uttrycka dig på både svenska och engelska.

Vi vill matcha med dig!  Vi tror därför att du har tidigare erfarenhet från en kreativ roll som kommunikatör med hållbarhet och employer branding som hjärtefrågor, som du hos oss får möjlighet att utveckla ytterligare.

Du har relevant högskoleutbildning och erfarenhet inom kommunikation med fokus på internkommunikation inom en affärsdriven verksamhet.

Som person är du engagerad, självgående, lösningsorienterad och handlingskraftig. Du kan snabbt prioritera behovet av kommunikationsaktiviteter och drivs av att åstadkomma utveckling både på kort- och lång sikt. Du gillar att bygga relationer i en större organisation och uppskattar att vara en del av i ett prestigelöst team som jobbar tätt för att nå uppsatta mål.

Vill du vara med på vår framgångsresa? Ansök idag!
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista annonseringsdatum. Inkom därför med din ansökan snarast! Du får gärna nämna att du såg annonsen via 4potentials då vi samarbetar med dem kring arbetsgivarvarumärket.

Välkommen med din ansökan här idag: 

https://www.resursjobs.com/open-jobs/position/internal-communications-specialist

 

Resurskoncernen finns i hela Norden och består av Resurs Bank och Solid Försäkring. Vi jobbar med att skapa smarta betal- och finansieringslösningar för både konsumenter och företag. Läs mer om företaget via: https://www.resursholding.se/sv/

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Resurs!