Inköpschef Gotlands slagteri – ROLLEN ÄR TILLSATT!

Rollen är tillsatt! Tack för alla ansökningar!

Inköpschef till en av de ledande kött- och charkleverantörerna i Sverige

Vill du vara med om en fortsatt fantastisk resa för ett företag som har som ambition att ansvarsfullt och nytänkande utveckla marknadens bästa kött- och charkprodukter?

Gotlands Slagteri med anor från 1914 vill fortfarande vara det gotländska jordnära alternativet till konsumenterna – där företagets kunder numera finns över hela Sverige och även ute i Europa- tack vare att man alltid har ambition att leverera produkter med god smak.

Visionen är att vara den ledande kött- och charkleverantören som med innovativa lösningar och banbrytande marknadsföring skapar förutsättningar för en fortsatt expansion, i och utanför Sverige. För att lyckas med det söker man nu en inköpschef som också älskar kött. Det är du som ser till att kedjan från jord till bord gör det bättre för alla parter och det är du som säkerställer att bolaget kan växa genom en inköpsprocess som både är effektiv, ansvarsfull, hållbar och som gör att vi kan fortsätta att leverera kött och charkvaror från Sveriges vackraste plats, Gotland.

Du kommer till ett gediget företag med en mycket intressant historia och där medarbetare och ledning besitter en enorm kompetens. Som ödmjuk och inlyssnande inköpschef förstår du värdet att både lyssna på historien, medarbetarna och leverantörerna. Du är spindeln i mitten och oerhört viktig för företaget och dess kunder samt leverantörer.

Gotlands Slagteri arbetar hela tiden med kvalitet och förbättringsarbete vilket ger dem kontroll av processen från slakt till styckning/konsumentförpackning. Korta avstånd på Gotland innebär även att våra gotländska djur har den kortaste intransporten för ett modernt och storskaligt slakteri i Sverige. Deras målsättning är att bidra till att stärka och utveckla konkurrenskraften för gotländsk animalieproduktion.

 

Relationsbyggande inköpschef

Du ansvarar för inköp av slaktdjur, alla djurslagen, samt förmedling av livdjur. I arbetet ingår besök både hos befintliga och potentiella leverantörer. Du arbetar framförallt genom personliga besök ute hos våra leverantörer i kombination med telefon, systemstöd och sociala medier. Aktiviteter och information inom organisationen och till våra leverantörer är en del av dina arbetsuppgifter samt att du tecknar avtal och genomför marknadsaktiviteter mot uppsatta mål. Du arbetar både operativt och strategiskt i nära dialog med ditt team.

Våra leverantörer av slaktdjur ligger långt framme och ställer höga krav på oss som samarbetspartner. Du ansvarar för företagets hela inköpsprocess, allt från information och förmedling till inköp av djur.

Du får ett stort ansvar för Gotlands slagteris framtid. I rollen som inköpschef är du ansvarig för att bl a

  • Inköp av slaktdjur och förmedling av livdjur
  • Utveckla vår inköpsfunktion. Hur kan vi ta nästa steg tillsammans med leverantörer och kunder?
  • Digitalisera och ta inköpsfunktionen in i framtiden
  • Göra så att inköp går från att vara en utgift till att bli en än mer affärskritisk komponent – som gör att bolaget kan ta ytterligare marknadsandelar.
  • Vårda våra goda relationer med leverantörer
  • Utveckla den gotländsk animalieproduktion tillsammans med uppfödare
  • Vara en ambassadör för Gotlands Slagteri och vår djuromsorg. Hållbarhetsfrågor.
  • Rapportera till ledningsgruppen och vara en aktiv partner i koncernen.

 

Vem är du?

Då du har ansvar för närmare 500 leverantörer tillsammans med en duktig inköpare besitter du en unik förmåga att både vara tydlig, affärsmässig och samtidigt bygga långsiktiga och givande relationer för alla parter.

Du kan både ha verkat som inköpschef eller suttit på den andra sidan av bordet som försäljningschef eller motsvarande.

Gotlands slagteri har ett gott renommé och det skall du inte bara bevara – utan även utveckla.

Du är ofta ute på den Gotländska landsbygden och du trivs med att besöka en leverantör och diskutera deras utmaningar. Du har därför en hög social kompetens, är tillitsfull och lyhörd och har förmåga att skapa långsiktiga unika relationer. Men du är samtidigt målmedveten, resultatorienterad och initiativkraftig. Du kan vara rak i kommunikationen när det behövs.

Du trivs med att arbeta självständigt och är drivande vad gäller förändringsarbete och utvecklingsarbete i organisationen.

Vi uppskattar medarbetare som ser möjligheter och din positiva personlighet kommer bli en av företagets styrkor framöver. Du ser alltid förbättringsområden och förverkligar dem som den doer du är.

Du har en analytisk förmåga och har lätt för att skriva komplicerade avtal.

Vi är öppna för att du kan ha arbetat med inköp inom andra områden än kött, chark eller liknande område. Vi tror att dina egenskaper är det viktigaste för denna roll. Du förstår att i mötet med leverantörer måste man besitta kunskaper om grisar, får, kor och andra djur. Det intresset kan du ju ha fått både i en liknande roll eller om du är uppväxt på en gård eller verkar som kanske lantbrukare, lantmästare, agronom eller liknande. Givetvis vet du att fransyskan sitter på bl a grisen, att får på Gotland heter lamm och att den engelska flanksteken egentligen heter kållapp.

 

Tillsammans skall vi fortsätta att skriva historia

Du kommer till en arbetsplats på Gotland med ca 200 anställda. I koncernen ingår även Svenskt Butikskött som har det primära ansvaret för sälj, marknad och externa kontakter.

Produktionen och produkterna kommer från Gotland och så kommer det fortsätta att vara. Gotländsk kvalitet är bl a förpackade i Smak av Gotland, https://smakavgotland.se/

Det senaste året har företaget visat ett väldigt bra resultat tack vare ett hårt omställningsarbete. Gotlands Slagteri har aldrig varit så starka som de är idag. Bolaget levererar till de flesta livsmedelskedjorna och produkterna finns över hela Sverige. Ledningen med VD i spetsen står för ett modernt och intressant ledarskap med högt till tak och där man är fast beslutna om att ta nästa steg för bolaget.

När du om några månader tar bilen till kontoret utanför Visby så kommer du till en helt fantastisk arbetsplats. Företaget vill och tar ett stort ansvar för att både bolaget och Gotland skall utvecklas. För att lyckas med detta bor och arbetar du på magiska Gotland. Att ta bilen till en leverantör på ett soligt Gotland är ett mervärde du får i denna unika roll!

 

Ansökan till 4potentials Executive Search

Hoppas du blev nyfiken och har tid för att skicka in en ansökan Vi kommer att tillsätta rollen under 2021 och du kommer på intervjuerna att både träffa VD, vice Vd, platschef samt inköpare.

Du ansöker till det gotländska chefsrekryteringsföretaget 4potentials genom att registrera er i 4potentials databas. De bjuder f.ö på medlemskap i deras chefsnätverk.

Rollen är tillsatt numera! Tack för ansökan!

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.