Inköpare till Protos

Protos AB är ett livsmedelsföretag med en omsättning på cirka 1 miljard kronor och cirka 180 anställda i Visby och i Solna. Vår vision är att bli Sveriges ledande proteinleverantör. Vi är nu inne i ett intensivt expansionsskede och utvecklar vår verksamhet med både vegetariskt och animaliskt protein. Vår övertygelse är att framtiden inte handlar om antingen eller, utan om både och.

Nu söker vi en medarbetare till vårt inköpsköpsteam i Visby. Du kommer att arbeta som inköpare och förmedlare av djur med fokus på hållbarhet, hälsa och god smak. Vi samarbetar idag med cirka 400 lantbrukare på Gotland och värnar om att ha en god relation med alla och tillsammans med dem utvecklar vi kontinuerligt verksamheten där du kommer att bidra till detta mycket viktiga samarbete.

Gotland har goda förutsättningar för att bedriva en hållbar animalieproduktion tack vare de kompetenta lantbruken på ön, våra medarbetares kompetens, erfarenheten och närvaron av ett stort och modernt livsmedelsföretag som Protos.

Protos har till exempel korta intransporter i jämförelse med motsvarande livsmedelsföretag, vilket även det har stor betydelse ur en hållbarhetssynpunkt. Utifrån vår unika plats och roll i livsmedelssystemet har vi nu goda möjligheter att vara drivande och bidra till att stärka och utveckla konkurrenskraften för gotländsk animalieproduktion. 

Din roll

Du ansvarar för inköp av djur samt förmedling av livdjur. I arbetet ingår besök både hos befintliga och potentiella leverantörer. Du arbetar framförallt genom personliga besök ute hos våra leverantörer i kombination med telefon, systemstöd och sociala medier. Att anordna aktiviteter för och informera våra leverantörer är en del av dina arbetsuppgifter.  Du tecknar avtal och genomför marknadsaktiviteter mot uppsatta mål. Du arbetar både operativt och strategiskt i nära dialog med ditt team samt ansvarar för delge information som påverkar andra team inom Protos

Våra leverantörer av djur ligger långt framme och ställer höga krav på oss som samarbetspartner. Du ansvarar för företagets hela inköpsprocess, allt från information och förmedling till inköp av djur.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Inköp av djur och förmedling av livdjur
  • Vårda våra goda relationer med nuvarande och nya leverantörer
  • Utveckla den gotländska animalieproduktionen tillsammans med uppfödare
  • Vara en ambassadör för Protos och vår djuromsorg

Vem är du?

Vi förutsätter att du har hög social kompetens, är tillitsfull, ödmjuk, trevlig, trygg och lyhörd och därmed har förmåga att skapa långsiktiga relationer och affärer. Du är målmedveten, driven, resultatorienterad och initiativkraftig. Du trivs med att arbeta självständigt och är drivande vad gäller förändringsarbete och utvecklingsarbete i organisationen. Du är nyfiken till naturen och vet vikten av att kunna arbeta i team.

Ofta kommer du att förhandla och skapa samarbeten med leverantörer. Därför är det ett krav att du vill och kan förhandla. Du har vana från att skriva avtal.

Då tjänsten är på magiska och vackra Gotland bor du här eller vill flytta hit.

Det är viktigt att du är positiv och har en god samarbetsförmåga, tålamod och vill engagera dig i förbättringsarbete. Just nu bedriver vi flera intressanta projekt inom exempelvis miljö, hållbarhet och tekniska lösningar.

Du har mycket god datorvana samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och/eller väldigt god branschkännedom samt kunskap om djur och lantbruk. Det är meriterande om du har utbildningsbakgrund som lantmästare, agronom eller liknande.

Vi lägger stor vikt vid vem du är och är mycket nyfikna på att träffa dig!


Ansökan och intervjuprocessen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Gotlands ledande rekryteringsföretag, 4potentials.
I det första steget kan du antingen skicka ditt CV till Fredrik.Andersson@4potentials.com på 4potentials ELLER ansöka via 4potentials databas här bredvid. Då anger du ”Inköpare Protos” i scrollistan på första sidan under ansökan. Finns du redan med i databasen loggar du bara in och ansöker. 

Vill du hellre ansöka via 4potentials databas direkt så gör du via ”de runda bollarna” på 4potentials hemsida. Fördelen med att ansöka via 4potentials databas är att 4potentials kan bygga en relation med dig som arbetssökande för framtida jobbsökande/karriären samt att 4potentials kan enklare administrera processen.

4potentials kommer oavsett be er som går vidare i processen att sedermera även registrera er i 4potentials databas. En första telefonintervju med 4potentials kommer att ske och därefter intervjuer, tester och referenser med Protos. Man kan komma att träffa flera från Protos under intervjuprocessen.

Vi får ibland frågor om din ansökan ankom till 4potentials och det gör den alltid om du fått email tillbaka om att ansökan är mottagen. Vi önskar inga personliga brev.

Då man kunnat ansöka till en liknande roll i företaget tidigare får du gärna informera Fredrik på 4potentials vid ansökan – om du visat intresse tidigare för en liknande inköpsroll.

Vi kommer börja intervjua under hösten/vintern 2023. Detta är en fantastisk roll på magiska Gotland!

Vi ser mycket fram emot din ansökan och tipsa gärna Fredrik om kandidater!

____

Mer om Protos

Protos är en sammanslagning av två mycket väletablerade livsmedelsföretag; Svenskt Butikskött AB och Gotlands Slagteri AB. Det är två företag som länge haft ett mycket nära och givande samarbete och sedan 2010 en gemensam ägare genom Thomas Östlund. Protos har idag cirka 160 anställda och omsätter cirka 950 miljoner kronor. Verksamheten bedrivs i Visby och i Solna. Protos är ett av de få större livsmedelsföretagen på den svenska marknaden som är svenskägt.

Till sist. Till dig som funderar på vad du skall äta för mat ikväll efter jobbet så kan vi rekommendera ett av PROTOS koncept ”Smak av Gotland” och deras hemsida med flera goda recept och för dig som skall äta lunch idag kan du alltid besöka deras egna restaurang i Visby.

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.