Valio – HR Director – presenterad av Academic Search

Vill du vara med och utveckla framtidens företag inom både People & Culture (HR) och Sustainability?

Valio söker nu en driven och karismatisk HR & Sustainability Director. På agendan står primärt strategiska frågor som du driver inom områdena People & Culture samt även lite arbete inom Hållbarhet. Det här är en ny roll där Valio satsar än mer på HR med fokus på att fortsätta ligga i framkant på alla delar som påverkar företaget, medarbetarna, kunderna och omvärlden.

Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserade de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt och dryck under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 2020 ca 1,303 MSEK. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden. www.valio.se


Om rollen

I rollen som HR och Sustainability Director på Valio får du ett helhetsansvar inom HR och Hållbarhet med fokus på att driva både den interna och den externa agendan. Du ansvarar för utveckling och implementering av den lokala HR-planen i linje med den svenska strategin såväl som Valios globala HR strategi.

Du får stor påverkan på utvecklingen av organisationen, HR processer, medarbetarnas kompetensutveckling samt att lyfta och förstärka värderingar och kulturen inom Valio Sverige.

Du blir även ansvarig för utvecklingen och implementeringen av Valio Sveriges hållbarhetsplan, genomförande, principer, KPI:er och de aktiviteter som är kopplade till företagets hållbarhetsmål, lokala regelverk samt trender på marknaden. Några exempel på initiativ idag är målet att ha Koldioxidneutral mjölk 2035 och att jobba för Miljösmarta förpackningar och det finns en rad fler viktiga initiativ.

Som del i den svenska ledningsgruppen har du stor påverkan på den svenska organisation och som ödmjuk och karismatiskt ledare trivs du av att ständigt utveckla personal och hållbarhetsfrågor.

Du rapporterar till VD och ansvarar för ett team om två personer. Rollen är placerad på Valios härliga kontor i Lindhagen, Stockholm.


Ansvarsområden

Rollen är huvudsakligen uppdelad inom två ansvarsområden som tätt knyter in till varandra.

People & Culture (HR)

 • Utveckla, implementera och underhålla den lokala medarbetarplanen, processerna och aktiviteterna i linje med företagets affärsbehov och nyttja de globala Valio HR processerna i det arbetet. Fokusera på att driva medarbetarengagemang och välmående inom organisationen.
 • Arbeta tätt ihop med det kommersiella teamet och ledningen med syfte att vara en partner till, samt coacha, ledarna i organisationen inom HR och organisationsfrågor såsom tex organisation, medarbetarutveckling, engagemang, talangutveckling, rekrytering, förändringsledning, med mera.
 • Driva employer branding arbetet både internt och externt med syfte att värna om och utveckla nuvarande medarbetare samt vara en attraktiv arbetsplats för kommande medarbetare.
 • Proaktivt driva HR-relaterade aktiviteter och initiativ.
 • Säkerställa följsamhet till svensk arbetslagstiftning, regler och rekommendationer.
 • Aktivt samarbete med Valios globala HR team och bidragande till Valios HR agenda samt säkerställa följsamhet av lokala processer och aktiviteter.
 • Stödja den värdebaserade kulturen som uppmuntrar samarbete, nytänkande, ansvar och kundfokusering.
 • Ansvara för och följa upp HR budgeten och förmåner inom Sverige.

Hållbarhet

 • Övergripande och generell hållbarhetsagenda där du iscensätter hållbarhetsprojekt på den svenska agendan. Ambitionen är att skapa en större intern och extern medvetenhet kring allt bra Valio gör inom hållbarhet.
 • Fokus på hållbarhet för människor, jorden, arbetsplatsen, djur, förpackningar med mera.
 • Omvandla hållbarhetsinitiativ till kommunikation både internt och externt.
 • Skapa värden som gör att Valio som bolag är och upplevs som ett hållbart företag på den svenska marknaden.
 • Som tidigare nämnt finns det inom Valio en rad initiativ som redan är beslutade

Erfarenheter som krävs för rollen:

För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har minst 5+ års erfarenhet inom HR där du visat prov på att omvandla strategi och projekt till kommunikation. Det krävs inte erfarenhet inom hållbarhet – däremot ett intresse.

Du har kunskap om svensk arbetslagstiftning och är erfaren inom processutveckling och förändringsledning.

För att navigera på bästa sätt inom Valio har du tidigare erfarenhet av arbete i ett internationellt företag med ansvar för flera funktioner och erfarenhet av att coacha och vara en partner till chefer i HR och hållbarhetsrelaterade frågor.

Du har en relevant akademisk utbildning inom HR/Ekonomi/management (minimum en kandidatexamen) och är flytande i svenska och engelska (tal och skrift).

Önskvärda personliga egenskaper:

 • God samarbetsförmåga
 • God kommersiell förståelse och intresse för hela affären (affärsmässighet)
 • Ödmjuk
 • Initiativtagare
 • Engagerande och proaktiv
 • Datadriven och analytisk i ditt arbetssätt
 • Strategisk höjd kombinerad med operativ förmåga att implementera och kommunicera
 • På ett positivt sätt tillföra energi och en förmåga att entusiasmera organisationen
 • Driven projektledare med förmåga att hantera flera olika stakeholders samtidigt
 • Tar en naturlig plats i organisationen och är en karismatisk ledare

För att ansöka till tjänsten:

Valio samarbetar i denna process med Academic Search International.

Du ansöker via ”Apply now” knappen på deras hemsida genom att klicka ANSÖK HÄR

På Academic Searchs hemsida fyller du i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att de endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig konsult Jeanette Ammilon Slim, jeanette.ammilon@academicsearch.se eller Brune Tavell, brune.tavell@academicsearch.se. Academic Search ser fram emot din ansökan så snart som möjligt (senast den 4 juni 2021) då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

 

 

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök via fantastiska Academic Search!