HR-partner till Trafikverkets största infrastrukturprojekt

Vårt HR-team söker dig, som precis som vi, brinner för affärsnära HR och vill göra HR-leveransen både vassare och närmare!

Om jobbet

Vårt uppdrag är att leverera Sveriges största transportinfrastrukturprojekt över 1 miljard kronor. För att lyckas krävs att många delar fungerar tillsammans och där är en affärsnära HR-leverans en viktig del.

Som HR-partner hos oss får du en bred HR-roll med ansvar för två till tre av våra verksamhetsavdelningar där du också ingår i ledningsgrupperna. Som medlem i ledningsgrupperna bidrar du genom aktivt deltagande i strategier och verksamhetsplaner till att vi levererar våra projekt på rätt tid, med rätt kostnad och rätt innehåll. Du är det naturliga stödet till cheferna i genomförandet av våra HR-processer och du coachar dem i arbetet med att utveckla organisationen, medarbetarna och sitt eget ledarskap.

Vi befinner oss i ett spännande läge med stort strategiskt fokus på fler områden inom HR-portföljen såsom långsiktig kompetensförsörjning, utvecklad talanghantering, karriärvägar och ledarutveckling. Du blir tillsammans med övriga i HR-teamet en nyckelspelare i vår fortsatta utveckling och kommer att vara delaktig i att driva olika utvecklingsprojekt och även få processansvar för några av våra HR-processer.

Då vi har verksamhet över hela landet innebär det resor i arbetet.

Vi är ett litet prestigelöst och uppskattat HR-team, väl integrerade i verksamheten, som jobbar nära varandra för att säkerställa bästa möjliga HR-leverans. Hos oss kommer ditt bidrag att göra skillnad på riktigt och du kommer förutom tydliga egna ansvarsområden få stora möjligheter att påverka det strategiska HR-arbetet, säger Anders Mikkelsen HR-chef för verksamhetsområdet Stora Projekt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig aktuell erfarenhet av affärsnära HR-arbete som HR Business Partner eller HR-partner i en organisation med utvecklade HR-processer. Du är etablerad och trygg i HR-rollen och ledningsgruppsarbetet och van att hantera bredden av de vanligt förekommande frågorna så som lång- och kortsiktig kompetensförsörjning, facklig samverkan och arbetsrättsliga frågor. Du har också drivit förändrings- och utvecklingsarbete, gärna inom något av våra fokusområden.

För att lyckas i rollen krävs ett proaktivt och konsultativt förhållningssätt, att vara skickliga på att bygga relationer och skapa förtroende samt att kunna hantera olika intressen. Därför ser vi att du prestigelös och lyhörd, tydlig i din kommunikation och att du har modet att ta initiativ och driva komplexa frågor. Du är nyfiken och har ett öppet sinne när vi tillsammans utvecklar och identifierar verksamhetens behov men samtidigt har du en mycket god förmåga att självständigt driva dina ansvarsområden. Hög integritet och ett etiskt och moraliskt förhållningssätt är en självklarhet för våra medarbetare.

Du har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning HR/personal 180 hp eller annan utbildning i kombination med relevanta erfarenheter inom HR som vi bedömer likvärdig. Din svenska och engelska är mycket god, i både tal och skrift.

Övrig information

Placeringsort: Göteborg, Solna eller Västerås. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype vecka 29.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt, ca 30 projekt över hela landet. Vi arbetar med helheten – från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!