HR-Chef Lantmännen Biorefineries

Lantmännen är ett fantastiskt bolag som 4potentials gärna lyfter fram. Den 12/12 skall du ha ansökt om du vill få chansen att samarbeta med fantastiska personer inom HR som ex Linda Åhman Siljemark, en av Sveriges främsta talent managers som nu är även är nominerad till ÅRETS TALENT MANAGER på 4potentials stora prisutdelning i Q1 2024.
Vill du vara med och forma framtidens HR-landskap tillsammans med oss? Då har du nu chansen att bli vår nya HR-chef på Lantmännen Biorefineries – en av Nordens största producenter av bioenergiprodukter med hållbarhet i världsklass.

Efter en fusion av flera legala enheter inom Lantmännens Energidivision är vi nu på en spännande förändringsresa. Här ges möjligheten att forma framtida arbetssätt och skapa en stark kultur som speglar Lantmännens gemensamma vision och värderingar. Vi ser fram emot att välkomna dig som delar vår passion för en holistisk syn på HR och vill vara en drivande kraft i att göra skillnad på riktigt, från jord till bord!

Det här kommer du att göra

Som HR-Chef hos Lantmännen Biorefineries har du en ledande position och en avgörande betydelse i vår verksamhet, med övergripande ansvar för HR och internkommunikation. Din roll är mångfasetterad och innefattar strategiska och taktiska insatser där du proaktivt driver HR-initiativ och utvecklingsfrågor.

I din roll ger du dessutom operativt stöd till seniora chefer och till ledningsgruppen vilket inkluderar områden som arbetsrätt, arbetsmiljö, facklig samverkar, lön- och kompensation, performance- och talent management samt ledar- och organisationsutveckling.

Som HR-Chef har du personalansvar över ett dedikerat team bestående av två HR Business Partners. Det innebär att du hanterar lönesättning, ledning och arbetsfördelning för teamet. Dessutom driver du kompetensutveckling och utvecklingsplaner för att främja individuell tillväxt och prestation.

Tjänsten som HR-Chef är placerad antingen i Norrköping eller Lidköping. Resor mellan våra anläggningar och kontor i Norrköping, Lidköping, Kimstad och Stockholm förekommer regelbundet. Du rapporterar direkt till Head of Biorefineries och är en aktiv medlem i ledningsgruppen. Vi ser inte bara fram emot din värdefulla expertis inom HR, utan även din förmåga att bidra till affärsutvecklingen för hela verksamheten.

 

Lantmännen söker dig som har:

  • Gedigen erfarenhet av en bred HR-roll där du arbetat både strategiskt och operativt
  • Erfarenhet av en ledande befattning med personalansvar
  • Erfarenhet av produktion eller tillverkning och förmåga att hantera frågor relaterade till olika arbetsmiljöer samt yrkesroller, inklusive både blue- och white-collar
  • Relevant universitetsutbildning inom HR eller närliggande område
  • Professionella språkkunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
  • Med fördel erfarenhet av HR-systemet Workday.

Du är:

  • En person med självledarskap som besitter inre drivkraft till att genomföra och bidra till verksamhetens utveckling.
  • En ledare med förmåga att ge tydliga direktiv och som är trygg i att ta beslut.
  • Skicklig i att identifiera och prioritera arbetsuppgifter och projekt på ett effektivt sätt.
  • Lösningsorienterad; du strävar alltid efter förbättringar och är öppen för att utmana befintliga arbetssätt och processer. Din inställning präglas av en vilja att hitta effektiva lösningar för att driva organisationen framåt – med människan i fokus!

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vi erbjuder dig
En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan – från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 12/12. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Malin Johansson, malin.x.johansson@lantmannen.com. Vi ser fram emot din ansökan!

HÄR ANSÖKER DU:  https://emp.jobylon.com/applications/jobs/210361/create/

 

Ange gärna i ditt CV eller LinkedIn om du är medlem i 4potentials eller såg jobbet via 4potentials

Om företaget

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 60 miljarder SEK på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se.

Lantmännen Biorefineries är Sveriges enda storskaliga bioraffinaderier med siter i Norrköping och Lidköping. Vi är den störsa nationella producenten av spannmålsbaserad etanol samt en av de största tillverkarna av dryckessprit, foder och livsmedelsingredienser. Vi har en hög hållbarhetsprofil och är en viktig aktör i omställningen till ett klimatsmart samhälle. Vi är ca 200 medarbetare och omsätter ca 2,5 miljarder kr.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!