HR-generalist till Cementa på Gotland

Vi söker dig med högt driv och engagemang för HR.

Cementa är ett av Sveriges största byggmaterialföretag och ingår i den internationella koncernen HeidelbergCement. Cementa i Slite är norra Europas största och mest miljöanpassade cementfabrik. Vi månar om klimat, människor och naturvärden och lägger stort fokus på att produkter och arbetsmetoder ska vara säkra, hållbara och ansvarsfulla i alla led. Hos oss förväntas du ta ansvar samtidigt som du får möjligheter att växa i din roll inom fabriken eller koncernen. Vi har en egen lunchrestaurang, intern företagshälsovård och andra förmåner. Du arbetar på en fantastisk plats, Slite på Gotland, som är i en stark tillväxt. På lunchen kan du gå en promenad längs med havet med fantastiska kollegor för att under eftermiddagen arbeta internationellt med koncerngemensamma frågor. Du möts av en framtidstro och en nyfikenhet. 

Din roll och dina utmaningar

  • Coacha och praktiskt stödja våra chefer i arbetsrätt, rekrytering och rehabilitering.
  • Hantera Talent Management som exempelvis planering och uppföljning av kompetensutveckling och succesionsplanering.
  • Delta i och följa upp rehabiliteringsinsatser.
  • Rapportera HR:s KPI:er som exempelvis arbetade timmar, sjukfrånvaro och kompetensutveckling.
  • Arbeta med Employer Branding i allt från interna processer till externa mässor och kommunikation.
  • Samarbeta med våra fackliga organisationer.
  • Arbeta med utveckling av HR-processer och policydokument.
  • Ersätta HR-chefen vid frånvaro.

På avdelningen HR & Administration är vi tolv medarbetare som arbetar inom HR, företagshälsovård, restaurang, administration, kontorsservice och fastigheter. Inom HR finns det en generalist som är placerad i Skövde och en HR-chef för hela bolaget som är placerad i Slite och Stockholm. I rollen som HR-generalist är du ett viktigt stöd för cheferna i Slite. Du samarbetar även med andra roller inom koncernen, så som andra HR-generalister i norra Europa och lokalt med samordnaren för arbetsmiljö, företagshälsovården, löneenheten med flera.

Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter av både strategisk, operationell och administrativ karaktär. Du rapporterar till HR-chefen för Cementa AB och är en del av HR-gruppen i HeidelbergCement Northern Europe.

Din profil
Du är en prestigelös och kommunikativ person som har förmågan att skapa goda relationer. Du har en stark egen drivkraft, är lösningsorienterad i ditt arbetssätt och du trivs med att arbeta med stor variation. En utbildning inom HR-området är ett krav och vi vill gärna att du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete.

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Personlig lämplighet värderas högt. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Vill du veta mer är du välkommen att ringa HR-chef Jenny Sander, +46(0)498-281026. Skicka din ansökan till slite@cementa.se. Ansökningar hanteras löpande.

Välkommen att bygga framtiden tillsammans med oss!

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!