HR Business Partner på Billerud – ett av Sveriges mest intressanta HR-jobb!

Vi söker nu en HR Business Partner till Commercial & Group Functions

 

Är du intresserad av en roll där du får vara en drivande, rådgivande och en stödjande part till verksamheten inom HR:s huvudområden? På Billerud kommer du få möjlighet att utvecklas i ett framåtsträvande och internationellt företag. Vi tar stark fasta på våra värderingar och söker dig som tillsammans med oss vågar pröva nytt och på så vis också bidra i stort och smått till vår vision om ett en mer hållbar morgondag.

 

HR arbetet inom Billerud drivs både lokalt på våra enheter och centralt med ett koncernövergripande fokus. I den här rollen söker vi efter vår nästa stjärna till teamet HR Commercial and Group Functions.

 

Rollen har primärt fokus på vår Finance and IT-funktion. Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara att på ett operativt och strategiskt sätt coacha, stötta och utmana våra ledare i alla våra HR-processer och vara med och bidra till affären med ett nytänkande HR-perspektiv.

Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara:

 • Ansvara för rekryteringsprocesser från A till Ö samt bidra med expertis i resursanskaffning
 • Löpande ingå i projekt- och utvecklingsarbete som pågår i funktionen
 • Arbetsrätt, ex samverkan/förhandling med de fackliga organisationerna
 • Performance och Talent Management processer
 • Organisationsutveckling och förändringsarbete
 • Support och drivande i vår årliga medarbetarundersökningen

 

Tjänsten är lokaliserad på vårt huvudkontor i Solna vid Mall of Scandinavia och du kommer att få flera nära HR kollegor då vårt totala HR team i Solna består av flera generalister och specialister inom diverse områden. – Ett team som du inte vill missa!

 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som HR Business Partner på Billerud tror vi att du har:

 • En eftergymnasial utbildning inom HR eller annan likvärdig utbildning.
 • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta brett med HR, meriterande är inom ett större företag eller organisation inom tillverkningsindustrin eller inom IT-sektorn.
 • Har god kunskap och vana att arbeta med HR processer inom till exempel rekrytering, performance management, talent management och ledarskap.

 

På Billerud brinner vi på HR starkt för att arbeta nära affären och vi ser såklart att även du har en stark drivkraft när det kommer till att stötta chefer och medarbetare och har ett naturligt intresse för att följa med i utvecklingen och trenderna inom HR. Då vi är ett internationellt företag är det viktigt att du talar och skriver både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. I rollen kommer du dagligen att ha många kontaktytor och för att trivas i rollen tror vi att du arbetar proaktivt för att skapa relationer, nätverk och förtroende i organisationen. Vidare är det viktigt att du är analytisk, strukturerad och att du känner dig bekväm med att snabbt hittar lösningar och kommer med idéer. – På Billerud vågar vi pröva nytt!

 

Du är trygg i dig själv och är bra på att lyssna, coacha och ge feedback. Du företräder alltid företagets bästa, har hög integritet och vågar ta beslut. Du trivs i ett sammanhang där du självständigt får ta stort ansvar och där vi, genom att ha kul tillsammans, skapar förutsättningar för ett gott samarbete både inom HR och Billerud som helhet.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa Mühlenfels, Vice President HR Europe på kajsa.muhlenfels@billerud.com. Har du frågor om Billerud eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Julia Åkerlund, Talent Acquisition Partner på julia.akerlund@billerud.com

Vi undanber oss förslag på samarbeten från externa rekryteringspartners.

Ansökningsinformation

Vi hanterar alla ansökningar löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan annonseringstidens slut. Vi ser framemot att ta del av din ansökan så snart som möjligt, dock inte senare än 2023-11-19. 

Billerud är en jämställd arbetsgivare och vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats och värdesätter en jämn könsfördelning.

Varför oss?

 • Tillhöra ett engagerat och framåtlutande HR teamet
 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
 • Utvecklings- och karriärmöjligheter
 • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy.
 • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard.

 

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- & drogtest samt bakgrundskontroll.

Glöm inte att ange att du är medlem i 4potentials (om du är det). Skriv det på CV eller LinkedIn

4potentials och Billerud har ett mycket bra samarbete! Söker du HR jobb och är nyfiken på Billerud så passa på att även ansöka till 4potentials och ange att du är nyfiken på Billerud. 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!